Valla hocam sen parayı verdikten sonra herkes büyüye inanır

Bir ara kafede garsondum, kahve falı bakılan kafeler yeni yeni yaygınlaşıyor o zamanlar. Lise/üniversite çağında genç arkadaşlar gelirdi genelde. Özellikle kızlar sürekli kahve falı baktırmak isterlerdi, tabii biz materyalist olduğumuzdan güler geçerdik. Sonra işten çıktım, kafe başkasına devredildi. Ben tabii eski müşterileri tanıdığım için artık o kafeye müşteri olarak çay içmeye giderdim. Bir gün kafede yine çay içiyoruz, yeni sahibi geldi "Hasan baba içerde kızlar var, bir haftadır fal diye başımın etini yediler, 5 liradan kahve satıcam, şunlara bir fal bak" dedi şakayla karışık. Ben de şakayla karışık "Olur" demiş bulundum

)
O gün 3 kişinin kahve falına baktım. Onlara sorarsanız her söylediğim çıktı ahahahahahh.
Büyü, fal, reiki meiki hikaye hocam. Bu tür hurafelere inananlara cidden şaşıyorum. Bilim fen ilerlemiş, hala somut problemleri üfürükle tükürükle çözmeye çalışanlar var.
Bir ara bir arkadaş reiki meselesine kafayı takmış. İşten atıldı bu, işsiz, ama işsizken nasıl yaptıysa kredi çekmiş, reiki hocasına 15-20 bin para vermiş... Cebinde 3 kuruş para yok, iş bulamayanlara "evelerindeki kötü enerjiyi kovup iş bulmasını sağlamak" vaadiyle seansı 500 TL'ye reiki yapıyordu

Bir süre sonra reiki'ye ben de inandım, çünkü bizim arkadaş epey iyi para kazanmaya başlamıştı reiki üzerinden. tabii evindeki kötü enerjileri kovup toprak temizliği yaptığı kişiler için ceplerinden çıkan para dışında değişen bişey olmadı...
Sözün kısası, uyanıkların geçinmesi için büyü, fal, reiki, cin çıkarma, okuyup üfffffleme vs elbette var. Yalnız üflenene faydası yok belki ama üfleyene öyle bir faydası var ki, offff...