Merhabalar;
Arkadaşlar birçok firma önerisi vermiş, elbette, herkes kendi kullandığı ve memnun kaldığı şirketin bilgisini verecektir.
Hangi firmayı tercih ettiğiniz çok önemli değil aslında. Yıllarca hizmet vermiş firmaların kapanma ihtimali neredeyse yok denecek kadar azdır ve kapanacak olsa bile mutlaka size bilgi verecektir. Şirket kapanacak olursa alan adınızı farklı firmaya transfer edebilirsiniz.
Alan adlarımı ben nasıl kayıt ediyorum diye sorarsanız, Türkiye'de hizmet veren ve benim bildiğim firmalara bakıyorum. ( isimtescil, natro, turhost, yoncu, ihs ) Hangisi daha uygun fiyat ile kayıt ediyorsa onu tercih ediyorum. Sonrasında ise 1 yıllık daha uzatma masrafı ödeyerek hepsini tek firmada topluyorum. ( isimtescil ). Bu sayede tüm alan adlarım tek bir panelden yönetiliyor.
Peki neden isimtescil? Çünkü, benim bildiğim kadarıyla isimtescil.net Türkiye'de ilk yetkili domain yazmanıdır. (accredited registrar). Sanırım bir de ihs firması domain yazmanı. Dİğerleri ise sanıyorum ki bayilik üzerinden çalışıyor.