Arkadaşlar herkese merhabalar, SEO konusunda sizlerin tecrübelerinize güvenerek bi konuda bilginizden yararlanmak istiyorum. Umarım konuyu doğru yerde açmışımdır.
Yaklaşık 6 aydır bir e ticaret sitesinin kurulumu ve seosuyla ilgili çalışmalar yürütüyorum. Takıldığım konu ise bazı kategorilerdeki ürün sayfalarıyla alakalı.
Bir kategoride çok sayıda ürün var ve bu ürünler benzer içeriğe sahip sayfalar. Farklı oldukları nokta ürün ölçüleri ve fiyatlar. Dolayısıyla kopya içerik tehlikesi mevcut. Bu durum bir kaç farklı kategoride bulunuyor. Kısaca site genelinde ürün sayfalarında çok sayıda kopya içerik sorunu bulunuyor.
Yaptığım araştırmalarda kanonikalleştirme yaparak bunun önüne geçebilmek mümkün, hatta en iyi yöntemin bu olduğu söyleniyor. Kullandığım CMS de bunu yapabilmek için eklenti kurmam gerekiyor, bu eklenti ücretli ve oldukça pahalı bi eklenti.
İkinci yöntem olarak "noindex" etiketi kullanarak da kopya içeriğin önüne geçebilmek mümkün gibi gözüküyor. İşte burada tam emin olamadım ve sizlerin bilgisine baş vurmak istedim.
Örneğin;
5 adet ürün sayfası var. Ürün isimleri, özellikleri vs aynı. Bu 5 ürün sayfasında tek fark ürün ölçüleri. Her bir sayfada farklılık gösteren ölçüler sırsıyla 50 birim, 100 birim, 150, 200, 250 birim. 50 birim olan ürün haricindeki ürün sayfalarına noindex etiketi uygularsam kopya içerik ortadan kalkmış oluyor. Bunu site genelinde bir çok ürün sayfasına uygularsam SEO açısından herhangi bir sorun teşkil eder mi?
Yönlendirme ve tavsiyeleriniz benim için çok değerli olacak. Zaman ayırıp tecrübelerini paylaşıp bilgilendirme yapabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.