Bilişim sektörüne hakim olanlar, yandın bittin öldün diyorlar. Ama işin hukuki boyutunu bilen yok.

Bakınız: burası, Türkiye Cumhuriyeti, bu tarz meselelerle uğraşmazlar. Sizin sandığınız gibi adalet sistemi işlemiyor. Bilmem kaçıncı maddenin bilmem kaçıncı fıkrası. Falan filan, bunlar bu tarz olaylarda pek işe yaramaz. Vakti zamanında öylesine bir hukuki işlem başlatılmıştı ve aslında bu caydırıcı idi ama ne işe yaradı hiç.

Bu tarz olaylardan başı yanan milyonda 1 falandır, bu işten kurtulma olayı da basit. Hesabım hacklendi de geç. Yargı basit işlerle uğraşacak kadar boş değil.
Burada boş derken, bu olayı basite indirgemiyorum ama olayı size aksediyorum.

Ben de isterim, hukuk devletimiz Amerika veya batı ülkeleri gibi işlesin, orada yaparsan bu eylemi ceza alma şansın yüksek. Adalet terazisi ağır basıyor. Hukuk devleti olmak böyle bir şey.

Arkadaşın olayına gelirsek, ben yaptığını asla savunmuyorum, gözü korkmuş zaten başının da yanmasını istemem. Kimse de o tarz şeyler düşünmesin. Bir daha yapmaz güzelce hayatına bakar. Ha gelelim, arkadaşımız'ın olayı hukukî boyuta taşındı. Güzel bir savunma ile beraat eder. Ve hatta dilekçe'ni avukat enişteme ben yazdırırım sorun değil. Saygılarımla..