Atlasio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Bu yorumu bilgi verme amaçlı yazma gereği duydum. Bahsettiğiniz işlemin ilk etapta size yararı olacağını düşünseniz de kanaatimce yarardan çok zararı olacaktır. Sebebi ise basit bir kaç örneklendirme ile 3 aylık web sitesi geçmişiniz de günlük ortalama ziyaretçi sayınızın 50 olduğunu varsayalım bu 3 aylık sürenin haricin de açılış tarihinizden itibaren bu güne dek olan süreç zarfında web sitenize yapılan girişler bu girişlerdeki günlük, haftalık, aylık artışları google botları belirleyebilmektedir hatta botların yaptığı şeylerin yanında bu bir nevi kum tanesi gibi kalabilir. Dolayısıyla bunu yapan botlar aynı zamanda o web sitenin gelecek günlerdeki ortalama ziyaretçi sayılarını ve diğer istatistikleri rahatlıkla tahmin edebiliyor. Başta zararlı olacağını söylemiştim işte birincil sebep bu ve bunun gibi onlarcası var. En basit örnekle web sitenizin düzeli giriş ve gezinme istikrarı göz önün de bulundurulunca aniden yaşanabilecek yüklü ziyaretçi de google botları ortada bir reklam veya çok iyi bir seo çalışması yoksa bu işlemin özellikle o anahtar kelimeler de kasten yapıldığını anlayacaktır ve bu durumun sonucunda istediğiniz anahtar kelime de yükselmek yerine daha da düşebilme ihtimaliniz doğacaktır. Sadece bir ihtimal olsada bu yaptığınız anda yaşanmasa bile, bu işlem bittikten sonra tekrardan ani bir düşüşe yaşayacak olan ziyaretçi sayıları bunun tespitini dahada kolaylaştıracaktır.

Uzun uzun yazdığımın farkındayım fakat yorumu başka insanlarında okuma ihtimaline karşın genel bir bilgilendirme yapmak istedim. Böyle şeylerden ziyade yükselmek istediğiniz anahtar kelimeler için düzenli ve kaliteli makale yazdırarak bu makaleleri düzenli olarak paylaşıp, linkleme yaptırır ve iyi kaynaklardan backlink alırsanız sizin için uzun vade de daha etkili olacaktır. İyi çalışmalar dilerim...
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim güzel bir bilgilendirme olmuş, seo hizmeti yaptırdım 5 farklı firmadan en yüksek paketlerden nerdeyse güzel bir backlink sağlattırdım bazı istediğim anahtar kelimelerde ilk sayfada 4ncü sıraya yerleştim (orta düzeyde rekabet mevcut) yandex aramada ilk sıradayım tüm anahtar kelimelerimde nerdeyse fakat google içinde bu şekilde 1nci sırada çıkmak istiyorum backlinklere yüklenicem o zaman teşekkürler.