Selamlar arkadaşlar,
2019 yılında ilk şahıs şirketimi kurmuştum ardından 2020 yılında şahıs şirketini kapatıp Redfox Global Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketini kurdum. Dolar kuru ve vergilerin aşırı derecede belimi bükmesinden ötürü
@Ortacaudit; aracılığıyla Kıbrıs Gazi Mağusa Serbest Bölgesinde şirket kurulumu işlemlerine başladık. Hayırlısıyla 1 ay içerisinde tamamlanmasını ön görüyorum. Tecrübelerimi başlık altında paylaşacağım.
Hepinize iyi çalışmalar dilerim.
Güncellemeler:
Kıbrıs'ta şirket kurabilmek için 50.000 ödenmiş sermaye gerekiyor. Kurulum işlemi tamamlandıktan 1 hafta kadar sonra çekebiliyorsunuz. 50.000 sermayeyi karşılayacak durumunuz yoksa veya siz koymak istemiyorsanız onun da çözümü var. Detaylı bilgileri
@Ortacaudit; den edinebilirsiniz.
Ben kendi paramı blokeli bekletmek istemediğim için bu yöntemi seçtim. Şirketin tamamen kurulması 60.000₺ civarını bulabiliyor.
Neden Kıbrıs Serbest Bölgeyi seçtim?
- Vergi oranının %0 olması projelerimize daha çok bütçe ayırabilmemiz anlamına geliyor. Türkiye'de son 2 ayda 30.000₺ civarında vergi ödedim.
- Gelir vergisi %0 ama eğer paranızı Türkiye'deki bankalara aktarırsanız Türkiye'de gelir vergisi ödüyorsunuz. Kıbrıs'taki bankalardan alacağınız kart ile Türkiye'de ödeme yaparak harcamalarınızı karşılayabiliyorsunuz.
- Şirket'in posta kutusuna giden evrakların ve belgelerin diğer ülkelere oranla daha kısa sürede elime ulaşması.
- Bütün ticaretim dijital ortamda gerçekleşiyor.
Şirket için iki ortak gerekiyor. Kardeşim
@BatuhaNN; ile birlikte şirketi kuruyoruz.
Son dönemde öğrendiğim bir dezavantajı oldu malesef. Sanal pos şirketi olarak Paratika.com.tr'yi kullanmaktaydım. Gayet güzel komisyon oranı (1.99% + 0.2₺ işlem başı ücret) vermişlerdi ve oldukça iyi bir ekibe sahipler. Ancak BDDK'nın sanal pos şirketlerine uyarı gönderdiğini ilettiler. Kıbrıs'ta ofisi bulunmayan sanal pos şirketleri Kıbrıs'ta yer alan şirketlere sanal pos hizmeti vermesi yasaklanmış. Kendilerinden bu kadar memnunken yeni bir sanal pos şirketi arayışına girmek zorunda kalmam beni üzdü.
28/09/2021 - Şirket adı başvurusu gerçekleştirildi. Normalde 3 gün kadar sürüyor ancak araya haftasonu girdiği için süre biraz uzadı.
04/10/2021 - Şirket adı onayımız geldi. Belgelerimiz hazırlanıyor. İmzalayıp kargolayacağız.
05/10/2021 - Belgelerimiz
@Ortacaudit; tarafından hazırlandı. İmzaladık ve kargoladık.
12/10/2021 - Belgelerimiz Kıbrıs'a ulaştı, şirket başvurusu için gerekli ödememizin ilk kısmını gerçekleştirdik.
22/10/2021 - Şirket dosyaları şu an serbest liman kurulundan geçti, bakanlar kurulu onayını bekliyor. En uzun süren kısım burası. 20-25 iş günü sürüyor.
30/11/2021 - Şirket dosyaları bakanlar kurulundan geçti, Gazimağusa Serbest Liman Müdürlüğünden onay aldı ve kurulum tamamlandı. Zorlu kısım tamamlandı artık birkaç gün içerisinde temsilcimin iletişime geçmesini ve detayları iletmesini bekliyorum.
27/05/2022 - {
Şubat ayından itibaren şirketimiz üzerinden aktif olarak ticaret yapmaya başladık. Bu süreçte olumsuz bir durum ile karşılaşmadık. Murat bey ve ekibi şirket ile ilgili her türlü ihtiyacımıza özel çözümler sundu.
Kıbrıs'taki banka ile ilgili iletişim konusunda biraz çekimserliğim vardı ama hepsi çıktı. Kurumsal banka temsilcimiz inanılmaz yardımcı oldu ve işlerimizi kolaylaştırdı.
Sanal pos olarak Paytr kullanıyoruz. Yukarıda belirttiğim gibi Türkiye'deki şirketimizde Paratika kullanıyorduk ancak Paytr ile de hiç bir sorun yaşamadık.
Bir konu ile ilgili bilgi vereyim arkadaşlar. Bankamatik kartımızı elime geçtiğinden bu yana hiç kullanma ihtiyacım olmamıştı. İnternet üzerinden bir ödememi gerçekleştirmeye çalıştığımda kart onay vermedi. ATM'den denediğimde "yetkilendirilmemiş kart" uyarısı ile karşılaştım. Kurumsal temsilcim ile yaptığım görüşmede kendisine talimat verdim ve bütün izinlerini açtırdım. Bu tür sorunlarınızı kurumsal banka temsilcinize e-posta ile göndereceğiniz talimat ile kolaylıkla gerçekleştirebiliyorsunuz. Sonuçta yurtdışında şirket açıyoruz ve işlerimizin kendi ana dilimizde ve ivedilikle halledilmesi önemli. Bu konuda KKTC ihtiyaçlarımızı fazlasıyla karşıladı.
}