Daha önce hiç menkul kıymetler, borsa vb. geçmişi olmayan birisi olarak 1 yıl önce kripto paralar ve teknik analizle ilgilenmeye başladım. Kendim de dahil olmak üzere bu konularda belirli bir düzeye gelmemiş hemen hemen herkesin aklına bu düşünce bir noktada geliyor diye düşünüyorum. Elbette benim de geldi hatta yapılabilir olduğunu da düşünmüştüm fakat uygulamaya koymayı denemedim. Her gün %1 yapmak mı mümkün mü değil mi sorusuna net bir cevap veremeyeceğim fakat şunu söyleyebilirim ki sizin gibi hatta kısa bir süre önce benim gibi bu soruyu ciddi ciddi düşünenler genelde her gün %1 yapabilecek bilgi ve tecrübe sahibi olmuyorlar. Bu konuda referans olarak Twitter'da @borsaninizinden kullanıcı adıyla yer alan İbrahim abinin şu sözünü paylaşmak isterim.

"Her gün yüzde 1 tam bir amatör rüyasıdır. Kim derse, acilen kaçın yanından."

İbrahim abinin böyle söylemesi bir yana 1 yıllık da olsa tecrübelerime dayanarak bunun toz pembe bakmak olduğunu düşünüyorum. Böyle pek de gerçekçi olmayan bir senaryo yerine kişinin kendi stratejisini oluşturup buna sadık kalabilmesi, psikoloji ve risk yönetimi gibi konularda kendisini geliştirebilmesi -teknik ve temel analizi söylemiyorum dahi- zaten tatmin edecek kadar kazandıracaktır diye düşünüyorum.