Öncelikle herkese merhabalar şablonu yazıdan sonra ekleme sebebim projemin Instagram ağırlıklı bir E-ticaret projesi olmasıdır. 4 yıl kadar önce oluşturduğum instagram butiği ile çıktığım yolda öncesinde kendim ürün baskı yaparak satışını yapıyordum. Sonrasında ise kendime tedarikçiler bularak yoluma devam ettim. Tedarikçiler ürünleri üretiyor ve müşteriye kargoluyor. Ben ise tedarikçinin belirlediği alış fiyatı üstünden komisyonumu alıyorum. Kısacası dropshipping sistemine döndüm. Çünkü aynı ürünleri çok daha karlı satabiliyordum. Zamandan tasarruf ediyordum, daha az emek istiyordu ve daha az gider çıkıyordu. Bu yüzden bu modele geçtim. Ama elimde tüm baskı ekipmanları mevcuttur dileyen olursa ayrıca değerlendirilebilir.

İş hakkında detaylara geçecek olursak Şu anda 75K tamamen organik ve kendi kitlesi ile büyümüş takipçisi vardır. instagram DM+Whatsapp üzerinden yoğunluklu siparişlerini alan bir projedir. Tekstil alanında Sevgili Kombinleri kategorisinde satış yapmaktayız ve bir websitesi de mevcut aynı şekilde 4-5 yıllık. Ancak websitesi ile ilgilenilmediği için sadece instagramdan yönlenerek gelen müşteriler sipariş veriyor. Onun dışında tüm siparişler Whatsapp ve DM'den geliyor. Sipariş sayısı ve kazanç konusuna gelecek olursak. İşe başladığımdan günden beri hiç şaşmaz bir şekilde Eylül ayında başlayan yoğunluk Mart'ın ilk haftasına kadar sürüyor. Kasım ayında iyice tab noktaya çıkarak 14 Şubat sevgililer gününe kadar bu şekilde devam ediyor ve Mart ayında duruluyor. Bu şekilde bir sistem olduğu için kazançlarımı hep yıllık hesapladım ve yıllık 90k ile 120k arası kazanç elde ettim birkaç yıldır. Ama bu rakamın belki 80bini civarı Kasım-Aralık-Ocak-Şubat aylarında olmuştur. Artık bırakıyor olmamın sebebi ise yaklaşık 1 yıldır profesyonel e-ticaret çözüm ortağı ajansı işletiyoruz ve bu tarafa asla vakit ayıramıyorum. 1-2 personel bulup devam etmeyi denedim ancak buda bana çok fazla stres yarattı. Kısacası artık bu işten sıkıldım ve diğer tarafta çok daha mutluyum. Eğer kazançlarla ilgili aklınızda kalan bir soru işareti olursa gün gün geçilen siparişler, hakediş excel listeleri vs gösterilebilir, whatsapp+instagram DM'leri birlikte incelenebilir. iş elden devir teslim yapılabilir. Biraz da sipariş adetlerinden bahsedeyim dediğim gibi kısır geçen aylar epey mevcut. Bu yüzden işin en sevdiğim tarafı 5 ay sağlam çalışıp kalan aylarda çok minimal bir çalışmayla kalan 7 ayı tamamlamak ve mobil olarak her yerde çalışabilmek. Yoğun olarak bahsettiğim 5 ay boyunca günde 30-70 arası sipariş alırsınız ve tedarikçilerle anlaşmalarım ortalama ürün başı 35 TL bana kalacak şekilde çalışmak. Yani her üründen minimum 30 maksimum 60 TL kazanmaktayım. Yani yoğun dönemlerde aylık olarak 25-35K arası bir gidersiz gelir elde etme imkanı olmakta. İnstagram hesabı,websitesi vs herşeyiyle bana ait sorunsuz devir teslim yapılabilir durumdalar. Şu an satmamın sebebi tekrar yoğunluğun başladığı döneme girdik ve ben bu yoğunluğu kaldıracak durumda değilim bu 1, 2.cisi de alacak olan arkadaşın verdiği parayı hızlıca çıkarmış olması hem benim satışımı kolaylaştıracaktır hem de sonrasında arada tatsızlıklar yaşatmayacaktır.

Aklıma gelen tüm detayları yazmaya çalıştım, atladığım, unuttuğum bir detay var ise bana sorabilirsiniz. Lütfen ciddi alıcılar iletişime geçerse çok memnun olurum. Birbirimizin vaktini çalmayalım, hepimizin vakti değerli.

Düşündüğüm Fiyat: 85bin TL
İletişim: 0543 763 8763 Whatsapp / Aramak isterseniz gündüz ararsanız sevinirim.

Zorunlu Konu Açma Şablonu
Site adresi:
Sitenin aylık getirisi: Yıllık 90-120K
Sitenin açılış tarihi: 2015-2016 civarı
DA / PA Değerleri:
Kategori, sitenin içeriği nedir: Tekstil E-Ticaret
Günlük hit sayısı:
Ziyaretçi kaynağı: ( )
Domainin Yaşı: 4-5
Site tüm içeriği birlikte mi satılık, sınırlama var ise neler: Evet
Hosting dahil midir: Evet
Banlı olduğu sponsor var mı: Hayır
Banlı olduğu arama motoru var mı: Hayır
Kullanılan yazılımın lisansı satışa dahil mi: Evet
Yazılım lisans sonlanma zamanı: Yok
Sitenin satışında herhangi hukuki bir problem var mı, telif hakkı vb..: Hayır