Merhaba. guzel.net.tr den bir domain aldım. Sonra kendi sunucuma domaini ekledim. guzel.net.tr panelinden önce Alt NameServer eklemeyi denedim hata verdi. Destek talebi oluşturdum ve onların eklemesini rica ettim ve eklediler. Sonra NameServer ekleyeyim dedim (DNS) Sistemleri yine uyarı verdi. Destek talebi gönderiyorum ama 23 yıllık tecrübelerime rağmen sanki bilmediğim bir dil ile yanıt veriyorlar sürekli. Tekrar tekrar diyorum ki sisteminiz NS kabul etmiyor. Her seferinde anlamsız ya da kendilerince (sanırım otomatik) mesleki cevaplar verip duruyorlar. Tam 12 saattir domaini aktif edemedim sayelerinde Şuana kadar yüzlerce domain kayıt ettim sunucuya bağladım v.s Ama bu arkadaşlarla anlaşamıyorum bir türlü.

Rica etsem bu arkadaşların yazdıklarını translate eder misiniz bana

BEN: Merhaba. Domaine nameserver ve dns bilgileri eklemek istiyorum ama sistem izin vermiyor.
CEVAP: Merhaba, Alt Ns kayıtları tanımlanmıştır.

BEN: Merhaba. Teşekkür ederim ama Nameserver neden ekleyemiyorum? (DNS) Bu hata çıkıyor.
(Operation can not completed successfully! Parameter value policy error request contains no actual object updates)
CEVAP: Merhaba, IP bağlı sunucu tarafında ki özel ns tanımı yapılmadı ise işlemi yaparken hata alınabilir. Bunu sağladı iseniz TTL e göre bekleyerek yönlendirme sağlamanızı öneririz.
BEN: Merhaba. Son cevabınızı anlayamadım. Biraz daha anlaşılır dilde yazar mısınız.
CEVAP: Merhaba, Bir alan adı için alt ns tanımı yapıldıktan sonra devreye girebilmesi için xxx.xx.xxx.xx IP nin bağlı olduğu sunucuda da ns tanımlarının tamamlanmış olması gerekir. Bu eksik yada hatalı olduğu anlarda işlem sağlanamayacağı için bu yönde bilgi verilmiştir

(Birkaç ekran görüntüsü gönderdim. Dedim ki sunucuda domain ekli. DNS settingsler hazır sunucu tarafından. Sizin sisteminizde Alt NameServer eklendikten sonra Namaserver(DNS) eklemeye izin vermiyor)

CEVAP: Merhaba, İlettiğiniz görselde ns tanımlarını görmekteyiz. Alan adlarınızı bu ns kayıtlarına yönlendirerek bağlı olduğu sunucuya ekleme işlemi yapabilirsiniz.
BEN: Evet bende bunu yapmaya çalışıyorum ama hata veriyor sisteminiz.
CEVAP: Merhaba, Tarafımızdan saadece alt ns tanımı sağlanmakta olup bu işlem sağlanmış olup diğer işlemler sunucu taraflı sağlanması gerekmektedir.

BEN Mİ ANLAMIYORUM BUNLAR MI ANLATAMIYOR BİR TÜRLÜ ÇÖZEMEDİM BU İŞİ..

kendi DNS lerimi ekleyince sayfa yenileniyor ve yine kendi DNS leri çıkıyor ve ingilizce hata yazısı çıkıyor sürekli.