Arayan kişinin bu hususta dikkat etmesi gereken 2 3 madde daha var, ilgili firmanın hat kapasitesi 1 Gbit olmaması, Switchi 1 gbit portlarla dağıtım yapmaması 10G çıkış verebilen bir firma olması + olarak kişinin de donanımlarında 10G ethernet kartlı portu bulunmasıdır.
Ama şöyle bir şey var ki yüksek ihtimalle 1Gbit'de yetecektir lakin bundan önce hizmet aldığı firma yüksek ihtimalle 1 gbit hat kapasitesine sahip bir firmaydı belki de o kadar bile değildi yoğun saatlerde kullanımda düşüklük oluyordu ve yetmiyordu bu yüzden kopma tarzı şeyler yaşanıyordu.
Sunucularımızda sınırlama yok, ona göre baştan ücretini alıyoruz bu şekilde ise fiziksel barındırmalarda her ay sonu kullandığı kadar ortalama ödeme yapılıyor limit koymak biraz müşteriyi sıkıntıya sokmaktır her manada.
Biz neden birbirimizi alıntılıyoruz anlayamadım
Ancak genel olarak 1G - 10G den ziyade 100 Mbit/s diye hizmet verip (ki geneli öyle) 10 G ana hat olsa da 1 G lere kadar kullanıma izin vermez kimse. Sonra hattı limitler ve ilgili arkadaşın bahsettiği sorunlar baş gösterir.
200 Mbit kadar genel kullanım yaptıklarını söyledikleri için şahsen 1 Gbps port olan hizmetlerde sorun yaşamazlar diye düşünüyorum. Diğer türlü hem cihazlar 10G olacak hem diğer donanımlar derken maliyetleri çok yükselecektir.
250 Mbit dedike hat alındığında bence çözümlenir sorunları