Merhaba herkese, elimde yaklaşık 10 adet domain var, bir de 5 adet site barındırabildiğim bir hosting. Bu domainleri bu hostinge bağladım kalanlar başka sunucuda. Genellikle firmaların kurumsal siteleri, tanıtım amaçlı siteler çok trafik çekmiyorlar. Aklımda olan şey, hostingimin 3 ay süresi kaldı, yeni bir hosting almayı düsünüyorum ama kararsız kaldım. Mevcut hostingim hozzttan almıstım 5 site barındırabiliyorum. 25 dolar gibi bir ücreti var yıllık 4cpu ve 4 gb ram , geri kalan şeyler de standart şeyler. Sınırsız site barındırma, disk gibi şeyler veren uygun fiyatlı hostingler var fakat ram ve cpu düşük, bu ram ve cpular nasıl çalışıyor? Siteye birileri girdikçe mi orayla ilgileniyorlar yoksa 4 sitemiz var 4 gb ram var, 1 gb direk bölünüyor mu site başına? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ekstra olarak bu domainlerin birinde blog yazmayı düşünüyorum. Öğrenciyim çok bir gelirim yok, reseller almak mı mantıklı sınırsız hosting almak mı mantıklı? 10-15 site için toplam 8 gb ram 8 cpu yeterli mi?
Merhaba gurbuzemre,
Paylaşımlı hosting açısından ele alır isek 100 gb ram 100 cpu bile tahsis edilse
bu kaynaklar tamamen size ait değildir. Genellikle bu tarz anormal yüksek değerler pazarlama politikası içerir. Paylaşımlı hostingler ve temel hosting hizmet mantığı bir ana sunucuda yüzlerce başka siteye ortak bir kaynak havuzundan paylaşımlu cpu, ram, iops, inodes sağlamaktır. Yani paylaşımlı hosting alır iken cpu ram değerlerinin tamamen size ait olmadığını, aynı cihazda diğer yüzlerce site ile ortak kullanıldığını, ne yapılırsa yapılsın birbirlerini kaynak açısından etkilediklerini bilmelisiniz.
Not: Yukarıdaki anlatım "paylaşımlı hosting" hizmetleri içindir.
İyi çalışmalar.