Değerli kardeşim söylediklerinin hiç bir elle tutulur tarafı yok.
Para kazanmanın saygı duyulacak bir tarafı yok, lüks hayat sürmenin saygı duyulacak bir yanı yok.
Eşcinsel olmasından başka hiç bir vasfı olmayan bir adamın cinsel organını takip etmek isteyen milyon ahmak olması o adamın vasıfsız bir zavallı olduğu gerçeğini değiştirmez.
Zavallı demek fakir demek değildir acınacak halde demektir.
Ve bulunduğu konuma poposu ile gelen, cinsel tercihi ile gelen, türlü ahmaklıkları ile gelen insanlar acınacak haldedir.
Maalesef para kazanabilmenin saygı duyulması gereken bir şey olduğuna bir fikir yerleşti son 30 senede.
Para sahibi olmak ya da para kazanabilmek ya da 1 milyon meraklı ahmak tarafından takip edilmek saygı duyulmaya yetmez.
Sen düzeysizlikle, ahlaksızlıkla, vasıfsızlıkla elde edilen popülariteyi başarı zannediyorsun.
Bak basit bir kural vardır.
İnsanlar ahlaksız ya da düzeysiz bir şey yapabilirler.
Bu onları ahlaksız ya da düzeysiz yapar.
Ama ahlaksızlığı ve düzeysizliği normalmiş gibi göstermek çok daha büyük bir günahtır.
İnternet ilk çıktığında insanların bilgiye ulaşması ile büyük devrim yaratacağı var sayılıyordu.
Bugün internet insanları bilgiye değil insanları başka insanlara bağlayan bir konuma geldi.
Ve toplumda cahil, düzeysiz, ahmak, aklı uçkurunda insan sayısı çok fazla olduğu için düzeysizlik organize bir hale geldi.
Yani artık cahiller her türlü cehaletlerini sosyal medyada yayınlayabiliyor ve kendilerini takip edecek bir sürü cahil bulabiliyor.
Bugün fenomen zannedilen zavallıların %99'unun hiç bir üretimi yok.
Hiç bir elle tutulur vasıfları yok.
Çıtır çerez içerik üretiyorlar.
Yani bu içerikler sadece bugün, burada, bu kültürde komik ya da ilginç...
O yüzden bugün fenomen sayılan adamların %99'u 10 sene sonra var olmayacak.
1990'larda kızların deli olduğu popçular vardı, %90'ı bugün yoklar, çünkü sanatları ve sesleri ile değil tipleri ile bir yere gelmişlerdi.
Okadar basitlestirmişsinki... Ben orasini burasini acanları tenzih etmiştim fakat dediginiz gibi farklı egilimleri olanlarida tenzih ediyorum.
Faydasi yok vs orasi takip edenleri ilgilendiren bir durum. Tv'de izlediginiz cogu duzmece tarih dizileri veya ensest iliskili dizilerde sorun yok sanirim bu sadece sosyal medyaya özel.
Gelelim fayda meselesine. Hesabına giren her kurusun hesabini devlet soruyor ve fenomen diyebilecek duzeydeki hepsi vergi mukellefi. Adsense gelirleri bulunan biri yarısını vergi olarak veriyor misal. Ha eger vermedimi aninda maliye tepeme biner forumda ornekleri mevcut.
Birini elestirirken benim vasfim ne faydam neki bunlari elestirebileyim diye sormasi lazim. Tv'de isler bozulunca yeni medyaya saldirilar tabiki normal. R10 gibi platformda bu saldirilari destekleyenleri gormek beni uzen. Cunku cogunun bilincli ve farkindaliginin var oldugu kanisindayim. Siz cok rahatsizsaniz yada rahatsiz olan varsa bu gibi platformlari aileniz ve kendiniz kullanmaz piril piril rahat edersiniz.