Benimde aracım lpg dönüşümlü. Dün lpg ve benzin depomu fulledim. Benzin zammına kadar benzinle devam edicem. O zaman lpg ve benzin maliyetlerini değerlendirip tekrar karar vereceğim.
Sıralı sistem.
Benim aracımda öyle. 3-4 hafta önce kadar belki daha fazladır 5 hafta diyelim. 150TL ye benzin aldım.
Ben de sizin gibi dün benzin depomu fulledim. 40TL depom var. 150TL lik benzinden 94TL kalmış onu hesapladım. Yani aracım her ne kadar LPG li olsa da her türlü benzin yiyor.
Biz diyoruz 40-45 kuruş yaktı da e sen aracını stop edip çalıştırıyorsun o zaman benzinde çalışıyor araba bir süre. O sırada su yakmıyorsun benzin yakıyorsun. Yani 40-45 kuruş LPG yaktım diyen bir insan üstüne 5-10 kuruş daha koyup benzinin giderini hesaplaması lazım.
1 ay gibi bir sürede 60TL benzin yakmış arabam hiç benzinde gitmeme rağmen yani sıralı sistemden benzine alıp hiç gitmedim sadece dur kalk zamanlarında. E bide buna bide LPG ekleyelim. Benzin kullanırım daha iyi olur hatta benzin+LPG olarak hesaplarsak kafa kafaya bile gelebilir LPG, benzinle.