Ankara için benzin fiyatı shellde 7.88. Lpg fiyatı dün 4.79'du. En son 15 kuruş gelen zamda 25 kuruş arttığı için muhtemelen yeni zam sonrası 5.70'e dayanır. Yani arada %35 gibi bir fiyat var. Araçların 100km yaklaşık olarak benzinden 2 litre fazla gaz yaktığını düşününce benzinde 8 litre yakan bir araç 63 kuruş yakıyor. Lpg'de 10 litre üzerinden hesaplarsak 57 kuruş. Aradaki fark %10. Bunun için de motora verilen zarara değmez.
Modum gel ya bi sarılayım sana.
Çevremde ki insanlar hep şunu diyor.
Kardeş biz 50-100 atıyoz zaten gelirse gelsin.
Kusura bakmayın ama andavallar olayı anlamıyor 50-100 atıyorsun aldığın litre düşüyor. Adama anlatmaya çalışıyorum yok benzin her türlü çok yakar diyor. Lan zaten az yakan diyen yok aynı yakan diyen var.
Aracı aldığımda LPG 3.50 den alıyordum 30krş vs yakıyordu şehir içi.
Hatta 300KM yol yaptım 65TL tuttu çok iyiydi yani.
Bi zam geldi 3.80 oldu. Bi zam daha geldi 4.00 oldu. Özellikle en ucuz yerden alıyorum Ankara'nın en ucuz gazı da milangazda satılır iddia ya girerim. Şuanda 4.37 den alıyorum en ucuzu bakın. Shell de LPG 4.90 bizim burda. Aldığım yer 4.37.
71 kuruş zam geldi. 4.37 olan fiyat 5.08TL oldu. Shell oldu 6TL (yuvarlama). Benzin 8TL zaten.
Tüpüm 9 yıllık önümüzde ki haziranda ömrünü tamamlıyor ve aynı ayda muane var. Tüp değiştirme ve projesi 2500TL 50LT tüp (yani 40-42LT alıyor gaz).
Ben neden 2500TL vereyim. Proje çizdireyim. Bir de yok fakir yakıt yok zengin yakıt karışımından dolayı ikide bir sanayiye gidip LPG ayarı yaptırayım? Neden yani? Diğer ülkelerde LPG benzinden %50-%60 daha ucuzdur o şekilde gidersin. Ve bu yüzde için arabanın motorunu öldürmeye göze alırsın. Modun da dediği gibi arada %10-15 fark için yani kuruş farklar için ben neden arabamın motorunu öldürüp LPG ye bakım masrafı harcayım.
Siyasi konuya hiç değinmedim siyasi ile uğraşan biri değilim. Ancak bu işin böyle gitmemesi gerektiğinin farkındayım.