ReckRaez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://www.r10.net/arac/2856151-mot...im-150-cc.html

Deneyimlediklerimi aktarayım hocam ;

Kafanızın ederi neyse ona göre bir kask tercih edin minumum 1200 ₺ değerinde kask alın önerebileceğim revenge 2 modelidir , yarım kask , açılır kask tercih etmeyin tamamen kapalı kask tercih edin.
Kasksız yola çıkmayın kask gerçekten motordaki en büyük KONFOR rüzgar ve birçok sesi kısıyor sürüş keyfi veriyor.
160 -200 ₺Arası dizlik satın alın.
70 120 ₺Arası korumalı eldiven satın alın.
Mümkünse korumaları mont satın alın.
Scooter'a biniyorum diye ekipmandan feragat etmeyin bakkala dahi çıkıyor olsanız dizliğinizi eldiveninizi ve kaskınızı takın üşenmeyin!
Unutmayın koşma hızında kafanızı bir yere vursanız beyin ölümü riski mevcut.
Youtube'dan , Zafer Akçay , Adventure İstanbul (Cengiz Hocamız.), Altın Elbesili Adam'ın eğitim videolarını kesinlikle izleyiniz.
Keşke çinli bir makinadan ziyade japon,hint vb ülkelerin makinalarından alsaydınız inanın bana çinlilerin sorunları bitmiyor zamanla sizde deneyimlemiş olacaksınız.
Hemen gidip lastiklerinizi Capra,Anlas,Michelin City, marka ile değiştirin!!!!!!.
İlk aşamada aralara girmeyin normal bir taşıt gibi sürünüz.
Sağa sola dönmeden önce kesinlikle ayna kontrolunden sonra çok kısa kafanızı çevirip göz ucuyla kontrol ediniz.

Hayırlı olsun aklıma geldikçe ekleme yapacağım.

Çok sağolun bilgisiz sürmek çok kötü oluyor yada deneyimsiz diyim panik yapıyor insan e-5de tırların yanında bı sure e-5e çıkmassm iyi olur sanırım
Daha yeni aldım 1 2 sene olmadan sorun olur mu hocam