digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayatta tek değiştirebileceğin şey kendinsin.
Sistemi sorgulamayı ve sitem etmeyi boşver, bu sistemde hedeflerine nasıl ulaşabileceğini planla.
Ben liseden 24 sene önce mezun oldum.
24 senede sistem 20 kez değişti herhalde.

Ben üniversite sınavına girerken orta öğretim başarı puanı okul puanına göre oranlanıyordu.
Yani okul ortalamasının ne kadar üzerine çıkarsan o kadar çok orta öğretim başarı puanı alıyordun.
Son sene bir çok arkadaş Anadolu Lisesini bırakıp normal liseye geçti.
Çünkü bizim okulda not ortalaması 4,50'ydi, normal lisede 2,30'du.
Ben normal liseden değil anadolu lisesinden mezun olmak istiyorum diyerek geçmedim.
Not ortalamam 4,40'tı ve okul ortalamasının altında kaldığım için çok düşük ek puan aldım.
Oysa normal bir lisye geçseydim okul ortalamasını 2 ye katlayıp en az 10-15 puan fazladan alabilir ve 5. tercihime değil muhtemelen ilk tercihime girebilirdim.
%1'lik dilime girmiştim eğer ek 15 puan alsaydım muhtemelen %0,1'lik dilime girebilirdim.
Ben bunu idrak edecek mantığa ve tecrübeye sahip değildim ve ailem de bunu anlayacak düzeyde değildi.

Yani mantıklı davran, hangi okuldan mezun olduğunda daha başarılı olacağına inanıyorsan o okula geç.
Hocam ailem sağolsun çok destekçim ve kararlarıma çok saygı duyuyorlar.

Eğer açıktan okumaya başlarsam dershaneye gideceğim ve sadece sayısal derslere öncelik vereceğim. Sınava daha düzenli ve sağlam çalışacağım.

Açık lise sınavları benim girdiklerime göre fasa fiso ve E-sınav olarak yaptılar geçen yıl dediğiniz gibi ek puan muhabbetinden bende geçersem iyi obp yapabilirim. Şuan obp puanım 83 falan Anadolu lisesinde.

Bana eksileri ise ;

Almanya'da okumak istediğim için studienkolleg yapmak gerekiyor bazı üniversitelerde ve bu istediğim asıl üniversite için geçerli olabilir.

Anadolu lisesi yerine sanki açıktan okumuşum gibi bazı ülkelerde yine sıkıntı çıkabilir.

Almanca ve İngilizcem var amacım Almanya'da informatik(Bilgisayar Bilimi, Türkiye'de bilgisayar mühendisi denkliği var) sonrasında Amerika vb. ülkelere gitmek o yüzden sıkıntı çıkaran bir prosedür çıkar diye korkuyorum. Sonuçta Anadolu lisesi her ülkede olan ve denklik alan bir eğitim yeri.