@mrwoox; Bu ayarları sadece domain tarafında mı yapmamız gerekiyor, hosting sağlayıcısı üzerinden de yapmamız gerekir mi ?
Reseller paketimde bulunan bir hesap için bahsedilen ayarları yapmama rağmen dmarc kaydı hala gözükmüyor ve sürekli gönderilen mail spam'a düşüyor. Domain isimtescil üzerinde ve sadece txt ekleme yok txt-spf ekle olarak seçenek var. Bu şekilde eklediğimde de her eklediğim hem txt hem spf olarak iki kalem olarak ekleniyor. Ben spf olanı siliyorum txt bırakıyorum. Yok hiç bir şekilde dmarc kaydını yapamadım. Dmarc kaydı tamamlandığında spamdan kurtulacak mıyım onu da bilmiyorum. cPanelden de hosting üzerinden dns bilgileri eklemeli miyim ?
Hocam merhaba,
DNS yönetiminiz web sitenizin panelindedir (hosting panelinde), alan adınızın panelinde sadece ns oluşturma ve ns yönlendirmeleri bulunur, tüm belirttiğim ayarları web sitesi hosting panelinizden (Örneğin Cpanel/Whm/Plesk/DirectAdmin vb.) yapmanız gerekiyor.
Ben bu bilgileri yazdığımda dnssec servisleri çok aktif değildi, eğer dnssec kullanıyorsanız (OVH vb. gibi bir firmadan alan adı alıp aktif ettiyseniz) dnssec içinde ayrıca ayar yapmak gerekiyor.
Bir kaç günüm yoğun geçecek ancak hafta sonuna kadar halledemezseniz bakarız birlikte yardımcı olurum bende.