Bu konuya bir muhasebeci olarak el atayım

Öncelikle maliye açısından "doğru" terimleri kullanarak işe başlamakta fayda var.
Maliyede pek çok mükellefiyet türü bulunmakla birlikte, temelde 2 ana gruba ayırabiliriz.
1- Şahıs işletmesi (doğrudan kişinin üzerine kurulan mükellefiyet türü)
2- Şirket (limited, anonim, komandik vb çeşitleri mevcuttur.)
Şimdi size muhasebeci şahıs işletmesi veya limited şirket seçeneği sunmuştur. Her iki işletme türünde de vergiler aşağı yukarı aynıdır, çünkü muhasebeci yıl içinde gelir gider dengesini ayarlar, sen gelirine göre fatura kesersin, onun karşılığında da yaptığın harcamaları masraf gösterirsin. İster şahıs işletmesi, ister limited farketmez, süreç böyle işler.
Şahıs işetmesi daha az teferruatlıdır. Açılış, kapanış vb işlemlerde hem masrafı daha azdır, hem de kolaydır. Şirketlerde en az 6 aylık taffiye süreci vardır, faaliyet durduktan sonra 6 ay daha muhasebe ücreti ödersin. Şahıs işletmelerinde meslek odası kaydı zorunluluğu yoktur (belli işlerde istenir ama genel açısından illa olacak diye bir kaide yoktur.) Limited ve diğer şirket türlerinde oda kaydı zorunludur, yıllık oda aidatı ve beyan edilen kar üzerinden de munzam aidat ödenir. Şahıs işletmelerinde her türlü değişikliği bir dilekçe ile kolayca yaparsın, şirketlerde pek çok konuda ortaklar kurulu kararı ile ticaret odasından tescil zorunluluğu vardır. Bu tür durumlarda karar defterindeki karar noterden tasdik edilir, odaya harç vb ödenir.
Şahıs işletmesinin muhasebe ücreti limited şirketin muhasebe ücretine göre daha düşüktür, şahız işletmesinde yıllık defter tasdiki ve haziranda defter kapanış tasdiki yapma zorunluluğu yoktur, defter beyan sistemi üzerinden tutulur resmi defterler (bilanço usulüne geçmek zorunda kalırsa şirketlerle aynı uygulamaya tabi olur). Limited şirketler defter tasdiki ve kapanış tasdiki yaptırmak zorundadır.
Sözün kısası; eğer ihalelere girmeyeceksen, "kurumsal bir firma" görüntüsü vermen gerekmiyorsa, ıvır zıvır işlerle uğraşmayayım, param da cebimde kalsın diyorsan şahıs işletmesi açacaksın temiz temiz.
Ben şahsen kendim şahıs işletmesi kurdum, öyle vergilendiriyorum kazancımı.