Merhaba, direkt sorularıma geçmek istiyorum.
Ben kasım 2020den beri 1300 TLye kirada kalıyorum. Ve bu kasımın sonunda benim sözleşmem bitiyor. Geçen gün kira vermeye gittiğimde ev sahibi çıkıp çıkmayacağımı sordu ve eğer kalırsam kira artışı olacağını söyledi. Şuanda oturduğum tarz evler 2000-3000 TL arasında kiralanıyor.
benim sorularım ise şunlar;
Yıllık maksimum artış %15 diye biliyorum. Bu oranın üzerinde artış yapabilir mi sözleşme uzatırken
Eğer 1300 TLden 2500 TLye çıkarma gibi bir durum yaparsa nasıl cevap vermeliyim.
Yukarıda dediğim gibi yasal olarak maksimum o kadar arttırabileceğini biliyorum ancak şöyle bir şey diyebilir mi ? Ben fazla bir artışı kabul etmezsem Kasım sonunda çıkacaksın sözleşme bitince ve senle sözleşme yenilemeyeceğim deme gibi bir durum olabilir mi?
yani kısacası ben sözleşme uzatmak için görüşmeye gittiğimde maksimum %15 artış için direnmeli miyim yoksa evden atmaması için huyuna gidip pazarlık yapmalı mıyım?
bu konu hakkında sizlerden bilgi almak istedim, bilgili bir şekilde gidersem ona göre konuşacağım. Lütfen net bilgisi olan arkadaşlar yazsın.