Merceksiz farlara taktığınız LED Xenon denilen ampüller karşıdan gelenlerin, arkasında gittiğiniz arabanın şoförünün gözünü alıyor. Aynı zamanda sarı renkli halojen ampülden aldığınız verimi de alamıyorsunuz. İlla istiyorum diyorsanız odak çizgisi olan pahalı modeller var onları tercih edebilirsiniz. Sis farını amacına uygun olarak sisli havalarda kullanıyorsanız zaten LED takılmaz, halojen olmalı. Sis yokken sis farı açıyorsanız açmayın halojen ampül için tasarlanan fara LED takmayın çok küfür yersiniz.
hocam sizin dediğiniz genelde yeni kasa araçlarda değilde kamyonet geçen arabalar ve eski tip şahin gibi arabalarda göz alıyor beyaz ışıklar, ben yolda giderken genelde benım gözümü sarı ampul karşıdan gelen arabanın ışığı daha çok vuruyor, araba burnu yani önü aşağıda olan arabaların ışığı fazla göz almazama önü yüksek veya farı yükjsekte olan araclar çok göz alıyor. Sarı ışık bana göre beyazdan daha çok göz alıyor. Sislerde de aynı şekillde şahin brodway gibi arabalarda takılı olanlar göz alıyor bence araclarda 2005 altı modellerde led xenon yasaklanmalı far ayarı olmayan araçlarda takılmamalı diye düşünüyorum.