CGLR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yabancı siteler ile ilgili pek haşır neşir olmadığımdan fikrim yok; bu durum sadece bizim ülkemizde mi yaşanıyor? Örneğin, İngiltere'de bir banka "Bacak ağrısı nasıl geçer" diye içerik yayınlamıyor mu?
Cevap veren oldu mu bilmiyorum. Ben de biraz açmaya heveslendim. O sırada fark ettiğim nokta ingilizcede neyi arıyorsam karşıma çıkan siteler kendini o alanda açan siteler oldu. Atıyorum teknolojik bir şey arıyorsam, teknoloji sitesi, mobilya üzerine mobilya üzerine, coğrafya üzerine ise coğrafya üzerine siteler çıkıyor ingilizcede. Öyle bbc felan değil yani. Burada BBC'nin kendini sadece haberle var edip bizdekiler gibi çöp haline gelmemesine de bağlayabiliriz fakat ben ingilizcede google'un farklı bir algoritması olduğuna inanıyorum. Türkiye'de ise yolunda. Yoksa haber siteleri kendini çöp yığını haline getirmezdi. Ne kullanıcı memnun yaptığı arama sonucu girdiği reklama boğulduğu ve aradığını bulamadığı siteden, ne de o alanda kendini var etmeye kaliteli içerik üretmeye çalışan site sahipleri.