OzerSengezer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kesinlikle sana katılıyorum dostum. Yani sorsan kendisi orta okulda ne yapıyordun diye cevap veremez ama gelir en azından bi hayali olan, bi düşünce peşinde koşan çocuklara laf eder. Göremediği mevzu şu; bu çocuklar bugün sıfır elektronik, mekanik ve mekatronik bilgisi ve ortaokul seviyesinde fizik bilgisi ile bir vizyon gösteriyorlar ve ilerde hayallerinin peşinde koştuklarında, bu proje için ihtiyaçları olan bilgi seviyesini tamamladıklarında elde edecekleri başarıyı göremiyor olması. Bu hem zeka hem de ahlak meselesi. Maalesef ki; bu tip muhalif olayımda nasıl olursa olsun mantığındaki insanlar tezlerini dahi savunmaktan aciz oluyorlar genelde.
Sorsan teknofesti ziyaret ettin mi, İHA, SİHA, diğer teknolojileri gördün mü desen cevap veremez ama teknofest eleştirisi diye çocukluk hikayelerinden bahseder.
Daha, çok daha fazlasını söylerim de, anlayabilecek adam lazım karşında muhatap olarak...
Hocam geçen gün mezun olduğum teknik lisenin bu yarışmada iha alanında birinci geldiğini öğrendim. Yaşadığım duyguları sana tarif bile edemem. Keşke dedim keşke bizim zamanımızda da böyle şeyler olsaydı ortaya bir şey koyamasak bile çabalasaydık. Kim bilir o çocuklar o projeyi geliştirmek için hangi alanlarda kendilerini ne kadar geliştirdiler. Düşünce dünyaları kim bilir ne kadar değişti. Oturdum ben nasıl bu yarışmaya katılabilirim diye ciddi ciddi düşündüm. Neyse ki Girişim-Özel Sektör kategorisinde başvuru yapılabiliyormuş