Merhabalar.
Bilen bilir, hayatımın tamamını bu mesleğe adadım ve son nefesimi verene kadar da mesleğimi terk etmeyeceğim. Fazla aşığım.
Mesleğim ile ilgili ukalalık seviyesinde donanımlıyım. Her koşulda, her yerde, her ortamda kitap gibi konuşur söz alır en ince detayına kadar konuşurum.
Fakat ticaretten anlamam, başarısızım.
Konuya bu kıssas ile başlamamdaki amaç şimdi yazacaklarımın tam olarak anlaşılmasını sağlayabilmek. Baştan söyleyeyim sözlerim meclis-i muaftır. Gelelim konuya.
Artık kendi içlerinde ne yaşadıklarını bilmiyor, kestiremiyorum fakat beni muazzam sözlerle pohpohlayıp 5 liralık işi 1 liraya yaptıran ve bunun için şaşırtıcı şekilde emek harcayan kişi ve kurumlar mevcut.
- Değerini ederini boşverin, Siz bu işi bedavadan az ucuza yapın, bizde müşteri deniz derya. Hepsini size vereceğiz ve pazarlıklısız.!
- Merhaba, siz harika bir tasarımcısınız, işleriniz gül kokuyor... şlaps şlups. Siz 5 dediniz ama ben 1 vereyim, sonrasında 6 isteseniz de 7 veririm.!
- Vallahi bizde çok şugar müşteriler var. Hepside kalite kokuyor. Size iki bira parası atalım, sonrası zaten çilingir sofrası.
vs. vs. vs. Örnekler çoğaltılabilir. Artık yorulduk be Üstad. Yapmayın etmeyin. Grafik tasarımcılarına ''oturduğunuz yerden kazanıyorsunuz'' gibi ''aman hocam zaten basit'' gibi saçma sapan tavırlarla yaklaşmayın.
Ne zannediyorsunuz bilmiyorum ama bilmeniz gereken ve bu tip yaklaşımlarla amacınızı anlamadığımızı sandığınız o ufak hesaplarınızın farkındayız.
Yazacak çok şey var ama..... Yapmayın, Etmeyin ve Vazgeçin Artık.
Sürç-i Lisan Ettiysem Affola..