Her şeyin fiyatı yükseliyor. Sadece market fiyatları mı? Marketlerin aslında karı da yüksek değil ki. Hele sebze meyve de. Adamın binlerce şubesi var. Mal gelecek, yerleşecek, müşteri gelip akşama kadar mıncıklayacak. Domatesler olacak hoşaf. Kimse ezik domates almak istemez. Elinde kalanları ne yapacak? Fiyat da düşüremez kafaya göre. Bir şubesinde 5 TL olan ötekinde 4 TL olmaz. Ben öyle biliyorum. Bilmiyorum şube bazlı indirim var mı? Ben rastlamadım. E ne olacak o sebzeler meyveler? Bir kısmı atılacak bir kısmı da son kullanım tarihini bekleyecek. Şimdi çoğu markette artık streç sarıp öyle satıyorlar.

Pazarcılar da sürümden kar ediyor. Nerede çürük çarık varsa el değdirmeden kendi dolduruyor. Tezgah önünde çok güzel duran sebze meyve eve gelince kendinden geçmiş oluyor. Aslında ne kadar çürük çarık var onları dolduruyorlar. Hele Kayseri de pazar da mümkün değil seçtirmezler. O yüzden ben pazardan almam bir şey. Çünkü çoğu çöpe çıkar. O yüzden pazarcılar iyi para kazanıyor markete göre.