Single adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de yeni taşındım, iki haftadır amerikadayım. Gelmeden önce TEB hesabı açtır, cepteteb online olarak açabilirsin ertesi gün kartın eve iş yerine gelir. Hesabı açarken Amerikada bankamatiklerde kullanacağım demeyi unutma. Sonra dolar hesabı aç, ayarlardan yurt dışına açıp, yurt dışı varsayılan hesabını dolar hesabın olarak belirle. Böylece ilk uçaktan indiğinden itibaren hesabını kullanabilirsin. Yeni kartının gelmesi ve hesabı açman zaman alacak. Türk hattını kontörlüye çevirip yurt dışında kullanıma açmayı unutma, banka smsleri falan lazım olacak. Yanında 10k dolar nakit getirebiliyorsun. Tavsiyem 3-5k cebine alman. Geri kalanı teb hesabında dursun. Bank of America'dan hesap açabilirsin. 1k normal hesabına, 1k da saving hesaba yatırdıgında kredi kartı alabilirsin. Amerikada uzun süreli yaşamak istiyorsan tavsiyem kredi kartı alman ve bu kartın her ay limitinin 3te1'i ile alışveriş yapıp, zamanında ödemen. Böylece kredi skorun gelişecektir. Üstelik TEB'den BOA'ya yapacağın SWIFT transferinde para 1 günde geliyor. 36 TL Teb kesiyor, 7 dolar BOA kesiyor. Bana göre en hızlı ve güvenilir yolu bu.

Herhangi bir sorun olursa yardımcı olabilirim.
Para aktarımı konusu benim için bi muallaktı hatta diyordum ki kripto para ile aktarım yaparım. Ama dediğiniz gibi ise eğer ücretler gayet iyi görünüyor. Cumartesi geleceğim orlandoya geliyorum. Acaba bankadan direkt kart alabilir miyim. Bankamatik kartının gelmesi artık uzun sürecek alamayacağım