Tamamını samimi olarak çıkmaza girdiğin ve fikir istediğin için dikkatle okudum. Nacizane, okursan, dikkate alırsan ya da önemsersen düşüncelerimi yazmak istiyorum.
- İşe maddi gelir elde etmek amacıyla giriyorsan iştahını tıkayacaksın. Para kazanabildiğin ya da yaptığın iş karşılığında sana para verilen her iş kıymetlidir, kıymeti bilinmelidir. Unutmamak lazım iş arayan ailesini katleden insanları. Ayrıcasevmesende bi işin ucundan tuttuğunu bilmek kendini bi halta yarar bilmek iyi hissettirir. Buna odaklan.
- Bilişim teknolojilerinde iş yapmak istiyorsan bunu damdan düşer gibi değil kademeli yapmalısın. Yani önce az gelir ellde edeceğin işlerle (makale yazımı vb) başlayabilir, bu sayede harçlığına destek olabilir, ardından eş zamanlı kendini niş bir konuda geliştirip ilerleyebilirsin. Bilgisayar edinmen bu durumza önemli. Ucuz mucuz, klavyesi olan yazı, kod yazabildiğin herşey işini görür.
- Düzenli bir gelirin olmayabilir, bazen tahsilatında güçlük çekebilirsin. Ama emin ol, cebine giren seni mutlu edecektir.
- Keşke, ama keşke madem sayısaldan üniversite kazandın, ailenin de durumunu kesene koyarak ona göre bir bölüm seçseydin. Senin de dediğin gibi formasyon alsan dahi fizik öğretmeni olmak için 1 yıl tam kapasite kpss çalışman ve atanmayı beklemen lazım.
- Bunun dışında umarım yalnız değilsindir, yani dertleşebileceğin ya da kafanı dağıtacak bir arkadaşın, ama gerçek bir arkadaşın vardır. Yoksa çıkmazın bataklığın olur.
Not: Pandemi döneminde ücretli öğretmen olduğum için ücret kesintisi ile aylık ortalama eşimile beraber 6bin TL gelir kaybı yaşadık. Freelance işler ile bu dönemde geçimimi sağladım, eşimin hiç bi isteğini geri çevirmedim, oğlum oldu, doğdu, onun tüm gereksinimlerini karşıladım. Çok yoruldum, uykusuz kaldım, beynen çöktüm ama sonucunda hayatımı idame ettirdiğimi bilmek beni mutlu ediyor, bu mutluluk da yaşamam ve devam etmem, ilerlemem için güç veriyor bana. Dolayısı ile vazgeçme.
Bana bipm at sana bi kaç yol/öneri yazayım.