.

1- Macbook Pro mu Yeni İMac mi tercih ederdiniz ve neden ?

Çok sık seyahat ediyorsam gitmek istediğim yere götürmek istiyorsam macbook pro, bunları yapmıyorsam imac. Yanınızda taşıyabileceğiniz başka bir bilgisayarınız varsa kesinlikle imac. Tek bilgisayarınız var ise macbook pro

2- Macbook Pro ve Yeni İMac lerde Ram ve SSD leri daha sonradan yükseltme yapabiliyor muyuz ? Bu konuda çok yazı var tam anlayamadım detaylı bilgi verebilir misiniz ? Kendi sitelerinde yükseltme fiyatları çok yüksek dışarıdan örneğin SSD alıp takabilir miyiz ?

Windows bilgisayarlar gibi oynaman mümkün değil, Harici ssd veya hdd alıp takabilirsin bütçenin yettiği kaç en yüksek ram ve ssd'yi almanda fayda var.

3- Baz versiyonunu alsam 8 GB Ram 256 GB SSD sizce yeterli olur mu ? Yoksa direk 16 GB Ram 512 GB SSD alsam (Adobe programları kullanıyorum ve ileride belki mobil uygulama için gerekli programları kullanabilirim. )

Adobe'u hangi amaçlar için kullandığın önemli ağır vektörel çalışıyorsan, ağır after effects çalışıyorsan o iki modelde yetmeyebilir. Photoshop ve normal düzelyde diğer programları kullanıyorsan bir problem olmayacaktır. Ram'i mutlaka 16 almanı tavsiye ederim, SSD'yi zaten bir şekilde harici'de olsa toplayabilirsin.

4- Macbook Pro ve Yeni İMac ler M1 çipli olması sebebiyle tereddütte kaldım açıkçası. Sizce tercih edilir mi? İntel ile aralarında çok bi fark var mı ?

Her ikisine de sahibim m1 almadan önce intel macbook kullanıyordum arada çok aşırı bir fark yok, m1'in tercih edilmemesi için bir sebep göremiyorum.

5- Ek olarak tecrübelerinizi de paylaşırsanız çok sevinirim. Windows kullanıcısıyım hiç mac kullanmadım. Tecrübeleriniz değerlidir benim için.

Mac alırsan muhtemelen bir daha windows kullanmak istemeyeceksin.