Arkadaşlar şaka gibi
Herşeyde olduğu gibi işçilikte karaborsada
Perdeci gelir 5 bin ister
Elektrikçi gelir sigorta takıp bağlamaya 200 TL
Kombiyi bağlamaya sucu 650 TL ister
Evin içini boyamaya sadece el emeği 1 gün sürermiş 1000 TL malzeme ile 1700
kısaca boşa gidip fabrikada amele olmayın
iki vida sıkıp 200 - 300 alanların ülkesi güzel memleketimiz
adam 3 günde fabrika maaşı alıyor en kötü
NOT: Yorumları okudum ve malesef şuanda ağzı sütten yanmayanlar yarın yoğurdu üfleyerek yerken onlarda isyan edecek
Arkadaşlar ben yıllarca esnaflık, seyyar satıcılık, nakliyat işleri yaptım, bu işler çok ağır olmasına rağmen ki şöyle diyeyim 5 ton mal yüklü araç ile mahalle yokuş gezdiğinizi düşünün hiçbirinde bu kazançlar yok, en kazançlı zamanda dahi şu günde aylık kalan net ker 3-4 bin, ülkede milyonlarca yıllarını okumakla harcayıp asgari ücrete çalışan insan var, bu sözde ustalar ise tekele çevirdikleri sistem ile halkı soyuyor, ve bu gidişat gösteriyor ki mesleklerini de suriyeli uygun fiyat sunan ustalara kaptırmaları yakın, isterse babamın oğlu olsun bana iki kat fiyat çekene değil daha uyguna yaptırırım diyenlerden yarın kimse memleketimin insanı kazansın sözünü beklemesin.
Cidden öyle hocam. Bu kişiler işe doymuş kişiler tamamen. Geçen 2 aydır ustalarla uğraşıyorum nelerle karşılaştım nelerle. Kartonpiyer taktırmak için usta arıyorum 3+1 ev için 1250 1500 TL fiyat veren var, sadece işçilik için. Armuttanda teklif istedim şansa birisi metresine 5 TL fiyat verdi. Yani 500 TL adam işinin ehli geldi yaptı gitti. On numara yaptı.
3,5x0,6 metre alana fayans döşenecekti. Toplam malzeme fiyatı 350 TL neyse usta bakıyorum 800 1000 TL fiyat veriyorlar. Diyorum ne var gelip 1 saati bulmadan yapıştırıp gideceksin dez işini ben halledeceğim diyorum yok. En son tanıdığın tanıdığını bulduk 250 TL'ye yaptırdık.
Daha nicelerine denk geldim. Artık çoğu fazla ustalık gerektirmeyen işleri kendim yapmaya başladım. Dün aspiratör için priz yerinin değişmesi gerekiyordu elime aldım malzemeleri kırdım duvarı 2 metre alan kırdım kabloyu çektim üstüne güzelce alçı çektim sonar boyadım geçtim.