Ben konu sahibine katılıyorum. Bir cümlelik samimi nüansla, talep edilen ve 200₺ olan hizmeti 100₺'dan gülümseyerek Allah bereket versin ile mutlu gönderdiğimiz ustalar var, herkes zarf peşinde ne yazık ki, bi' 20₺ fazla kopartsam kar gözüyle bakılıyor kapı başı. Hepimiz biliyoruz işin hakkını; az ya da çok, hele ki benzer işlerde başkasının emri altında çalıştıysanız o işin hakkını bilmeme şansınız yok. Ben de onlardan biri olarak, evde güle oynaya yapılan bir işin hakkının kalem başı birkaç yüz lira olmadığını biliyorum.
Bunları iki kere bel fıtığı operasyonu geçirmiş biri olarak yazıyorum, hayata dair tecrüelerden meydana gelen fiziksel deformasyonu hayal edebilen varsa, sesini kıssın azcık diye ekliyorum.
Her yapılan işe "
bilmiyorsan vereceksin artislik yapma" modunda yanıtlayan klavye ebelerinin yarattığı zaman kaybını zaten görmezden geliyorum. Bazen zaman, orada harcadığınız paradan daha değerli olabiliyor, bilmeyenler için "o ne demek ya" demek yerine Google'dan araştırsınlar diye yazıyorum.
Alıntı
bu sözde ustalar ise tekele çevirdikleri sistem ile halkı soyuyor, ve bu gidişat gösteriyor ki mesleklerini de suriyeli uygun fiyat sunan ustalara kaptırmaları yakın, isterse babamın oğlu olsun bana iki kat fiyat çekene değil daha uyguna yaptırırım diyenlerden yarın kimse memleketimin insanı kazansın sözünü beklemesin.
Bu kadar keskin ve ön yargılı olmasam da, iş gücümüzü kaptırıp sonra başka ellerin tekeline düşeceğimize garanti gözüyle bakıyorum. Aynı olay kürt bireylere yapıldı zamanında, ucuz işçilik dendi, talep arz öyle dengelendi, şu anda bir çok seyyar esnaf ve satış birimi tamamen onların tekelinde. Sen cin olmadan adam çarpmaya, uyanıklık yapmaya kalkarsan, gerçek uyanıkları dürtmüş olursun, canın yanar.