Hocam asıl amacım zaten insanların daha da bilinçlenmesi. Gerçekten bilinçsizce yapılan bir çalışmadan sonra müşteri geliyor bize daha önceden yapılan çalışmanın etkilerini 3 ayda anca temizleyebiliyoruz. Daha bilinçli insanlar yetisir de sektor duzelirse hem dediginiz gibi baglantili sektorler de rahatlayacak hem de SEO sektörüne hem güven hem de önem artacaktır.
Hocam kesinlikle katılmıyorum. Eğer kendiniz için çalışmalar yapıp da bu tecrübeyi ediniyorsaniz ona bile bir nebze hak verebilirim ama insanların parasını alarak tecrübe edinen insanlar yüzünden sektör en kötü günlerini yaşıyor.
Bu tecrübeleri edinebilmek için çok şükür başka işlerden gelirim vardı ve hem hoşuma gittiği için hem de ilgimi çektiği için kendi deney projelerimde edindim bu bilgileri. En az 20-30 websitemi çöpe çevirmisimdir. Insanlar benim gibi kendi projelerinde tecrübe edinecekse dediğim gibi hak verebilirim ama diğer türlüsüne kesinlikle katılmıyorum. Ki keşke zamanında biri tecrübelerini bana aktarsaydı şimdi nerede olurdum bilmiyorum. Amerikayi tekrar tekrar keşfetmeye gerek yok bence.
Zaten backlink nedir diye başlayan para odaklı bir eğitim vermeyi para tuzağı olarak düşünüyorum. Ben tamamen insanlar hem bilinçli bir şekilde bu işi yapsın hem de yapılan yanlışları ve doğruları önceden bilerek 10-20 adım önde olsun diye bu eğitimi vermeyi amaçlıyorum. SEO konusu zaten sürekli değişen ve gelişen bir sektör zaten 1 eğitimde hop herşeyi aldım ömür boyu uygularım diye birşey yok da en azından ilk geçirilen 5 yıllık amatörlük yıllarını geçirmeden direk onun üzerine birşey katarak ilerlesin istiyorum.
Yok hocam zaten para alarak tecrübe değil kendi sitemde çalışarak başladım bu işe nasıl yaparım hangi site nasıl yapmış bu siteyi nasıl incelerim vs derken geliştirdim hiç bir şekilde birinin parasını alarak bu işe başlamadım ilk işim bi oyun sitesiydi 2. işim forum sitesiydi hepsini deneme amaçlı yaptım nasıl başarılı olduğumu inceleyerek üstüne kata kata yaptım ve ben oldum dedim öyle işe başladı demek istediğim biri kendi tecrübe etmeli. Eğitimda gerekli olması gerekenler nasıl rakipleri analiz etmesi gerektiği nasıl fark yaratması gerek bunları öğretmek mantıklı olur ama seo tecrübeyle öğrenilir kendi görüşüm budur.