Ben İstanbul'da yaşıyorum, Ekrem'i de destekledim sonuç hüsran. Ankara'yı bilemem ama İstanbul'u 13 yaşındaki çocuklar bundan iyi yönetir.
Temel sebebi, İstanbul belediyesinin gelir kaynaklarının çoğunu kestiler. Gelir sağlayan iştiraklerinin önemli bir kısmının yönetimi farklı kurumlara aktarıldı. Ayrıca belediye meclisinde çoğunluk olmadığı için çoğu karar geçmiyor oradan. Onun dışında bulunan ucuz krediler için onay aylarca Cumhurbaşkanlığında onay bekliyor. Elbette bunlar bahane değil fakat bizim yaptığımız metroların tabelalarını bundan sonra U olarak değiştiriyoruz diyen bir zihniyetten bahsediyoruz. Halkın mağdur olması vs gram umurlarında değil. Cumhurbaşkanının dediği gibi topal ördek konumuna düşürmeye çalışıyorlar belediyeyi. Değerlendirirken bunları da dikkate almak gerekiyor.
Bu arada medya denen şey muhalif olur. İktidarda kimin olduğunun önemi yok, medya iktidara muhalif olmak zorundadır. Yandaş olursa yaşanan sorunlar, yolsuzluklar halka yansıtılmaz, sansürlenir, her şey güllük gülistanlık gösterilir. İzleyenler de uçuyoruz kaçıyoruz, dünya lideri olduk zanneder. Fakat dönüp baktığın zaman genel olarak hayatta kalmayı iyi yaşamak sanan tipler olduğunu görürsünüz bu kişilerin.