Doktorlarin ilac vermesi demek bu isi dogru yapiyorlar anlamina gelmiyor. Elbette doktor tavsiyesi önemli ama avrupa ortalamasina bakinca türkiye'deki antibiyotik kullanimi cok cok fazla. Ben isvicre'de yasiyorum, burda defalarca hastalandim, bir kere bile antibiyotik verilmedi. Türkiye'de soguk alginliginda bile gittigimde antibiyotik yaziyorlar.

Doktor degilim ancak antibiyotiklerden mümkün mertebe uzak durulmasi gerekiyor cünkü özellikle bagirsak florasi icin zararli. Türkiye'deki bir cok insanin sindirim problemlerinin baslica sebebi bagirsak florasinin bozuk olmasidir ve antibiyotiklerin rolü cok büyüktür. Ikinci bir nokta ise zararli bakterilerin antibiyotiklere karsi direnc kazanmasi. Yani bir kisi antibiyotik cok kullandigi taktirde, bakteriler o antibiyotige karsi direnc kazanir ve etki göstermez. O yüzden daha güclü antibiyotikler verilmeye baslanir.
O yüzden doktorunuzla tekrar görüsmenizi ve gercekten kullanmak zorunda olup olmadiginizi sorun.

Suan insanlar bagirsagin ne kadar önemli oldugunu ve orada yasayan canlilarin insana ne kadar cok etki ettigini bilmiyorlar. (Beyinde ararken bagirsakta buldum isimli kitabi siddetle tavsiye ederim). Florayi güclendirmek icin probiyotik ve prebiyotik besinler almalisiniz. Tavsiye isterseniz özelden yazabilirsiniz (herhangi bir satis vs yapmiyorum)