AZADE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Varlık barışı hala devam ediyor mu tam bilmesem de, birkaç tanıdığım varlık barışı ile yurtdışından Türkiye bankalarına paralarını soktular.
==Konu Dışı==
O varlık barışı dan çok kişinin canı yanacak. Simdi "hadi oradan" diyecek mali müşavir ya da hukukçu arkadaşlar çıkacaktır. Ama ben olacağı söyleyeyim.

İnsanlar Kıbrıs şirketi kuruyor vergiden kaçmak için. Haksız da sayılmazlar. Özellikle smm sektörünün yapısı itibari ile bu vergi sisteminde para kazanmak zor.

Lakin varlık bakışından faydalananlara, yurtdisinda kazanılan paraları sormayacak olmaları, bir müddet sonra "iyi de kardeşim sen ülkeden vergi kaçırmak için yurt dışında şirket kurmuşsun, Kıbrıs şirketinin tüm müşterileri Turkiye'de, bu yaptığın düpedüz vergi kacirmak" denmesinin önüne geçmiyor. Üstelik herkes kendi adına şirketten kayıtlı kuyutlu getiriyor paraları. İnkar etme şansı da yok yani Kötü haber ise vergi borcuna hapis cezası yok ama vergi kaçırmak için organizasyon kurmaya ceza var maalesef... Bu dünyanın adaleti öyle iğrenç ki, millet hamuru ile götürür bir sey olmaz, 3 kurus para kazanmak için bir şeyler yapmaya çalışan adamı OYARLAR!

Eger yurtdisindaki şirketin tüm müşterileri de yurt dışından ise sıfır sıkıntı. Varlık barışı candır. Ama Turkiyedeki musteriye vergisiz satis yapmak için Turkiye'de yaşayan biri olarak hele de Kıbrıs gibi Turkiye "höt" deyince tüm bilgileri verecek bir ülkede offshore şirket açmak ve dahi birsey olmayacağını düşünmek... Nereden baksan hayreti mucip...

Uluslararası Sosyal Medya Federasyonu Başkanı olarak defalarca Hazine ve Maliye Bakanlığının ilgili birimleri ile görüştüm ve sektörümüzün standart vergilendirme ile yürümeyecegini ifade etmeye çalıştım. Lakin kabul görmedi. Goremezde... Zira satılan şey reklam değil, manipülasyon hizmeti.

Mobilim, yazim hataları için özür dilerim.