Herkes emeği ile daha fazla kazanmak ister. İşinde gerçekten uzman olan biri bir çok küçük veya orta işi kısa sürede teslim edebilir. Fakat ücreti ortalamadan aşırı yüksek değilse bu şekilde olumsuz değerlendirmek yanlış. Ülkemizde işini erkenden bitiren çalışanlara fazla fazla ekstra iş kitleyen patronlar yüzünden bir çok akıllı çalışan işini yayarak yapıyor haklı olarak. Bir de işini erken bitiren bu tarz kendine çalışan ustalara - uzmanlara aman bu kadar kısa süre için bu ücret çok algısı yüzünden bu ustalarda işi aldıktan sonra usul usul geciktiriyor - aksatıyor ki müşteri x dakika için bu çok para demesin diye.

Herkesin üç aşağı beş yukarı hedeflediği bir gelir var. Bir şekilde o geliri elde etmek için uğraşıyor herkes. Yanlış tepkiler daha büyük yanlışları farkında olmadan oluşturur.

Ortalama berber ücreti 40-50 TL diye kendim saçıma gireyim berberin kestiği gibi dersem 2 saat uğraşıyorum yinede aynısı olmuyor.
Hem boya malzemeleri maliyeti hem ustanın işçilik ücreti ile çok pahalıya patlar diye evi kendimiz boyadık bir ton boya harcadık yine istediğimiz gibi olmadı üstüne üstlük 10 gün akşamları uğraştırdı.
Arabanın camı sıkışıyordu plastik döşemesini falan söktük, takarken yanlış takmışız zaten eski ve kırık olan bir iki tırnağına 1-2 tırnak kırığı da biz ekledik.

Bir ihtiyacı aşırı zaruri durumlar dışında sadece tasarruf iç güdüsü ile kendi kendimize halletmeye çalışmak muhakkak başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Bunun hayalini, hedefini çok kurdum çevremden de baktım nereye kadar kendin bir şeyleri halledebilirsin. Tasarruf önemli, fakat amaç iyi bir hizmet - ürün üretip iyi kazanmak olmalı.