Yaklaşık 15 yıldır r10 üyesiyim. Bu süre boyunca bir forumda olabilecek hemen her türlü şeyi gördüğümü düşünüyorum. Karşılıksız yardımlaşmayı, sevgiyi, dertleşmeyi, yeni fikirleri, büyük alışverişleri, dolandıcıları, kendini olduğu gibi değil de görünmek istediği gibi gösterenleri ve daha nicesini...
Tabii ki olumsuz durumları raporlamak, şikayet etmek her kullanıcının hem görevi hem de sorumluluğu. Ancak internetten para kazanma adı altında başkalarının zaaflarından yararlanmak isteyenlere karşı üyeleri uyarmak ve bu konuda olabildiğince bilinç oluşturmak da üyelerin sorumlulukları arasında diye düşünüyorum. Bu nedenle de pazar günü olmasına rağmen ban yeme uğruna bunları yazmak için zaman ayırmak istedim.
İnternetten para kazanmak kadar internetten para kazanmak isteyenlere para kaptırmamak da önemlidir. Bu kişiler hemen her insanın ilgisini çekebilecek noktalara kafa karıştırıcı cümlelerle değinebilirler. Kişinin bir konusu ilginizi çeker ve bir bakayım neyin nesiymiş dersiniz. Sonra şüphelenmenizi gerektirecek şeyler görürsünüz. Mesela evine hırsız girdiğini iddia ediyordur ama polise bile gitmemiştir.

Çünkü önemli olan evine hırsız girdiğini iddia etmesi değil hem mağdur hem de para kazanan biri olarak görünmek istemesidir. Çünkü paraları göstermeyi ihmal etmez.
r10'da popüler olmanın yolunu da çözmüştür. Konu açar, kafa karıştırır, insanların para kazanmaya yönelik ilgilerini sömürürcesine özel mesaj istenmesini sağlar. Böylece popüler olur.
Ama benim gibi deneyimli bir r10 üyesiyseniz ve naçizane olarak insanları tanımakta çok da zorlanmıyorsanız aslında neyin döndüğünü anlarsınız. Daha bağlaçları doğru düzgün yazamaz ama momentum, kuantum der.

Bunlar söylerken de başlığa aynen taşıdığım gibi kendileriyle çelişirler.
Sorsan iş ahlakı üst düzeydedir ama satış yapmaya devam etmesine rağmen "avantajlı fiyattan son 1 kişi" notunu değiştirmeden insanları aldatmayı da ihmal etmez.
Yaptığı şeyler de fark edilince hakaret eder. Manipülasyon yapan ve konuyu saptıracak cümlelerle bile alt edemeyince de o kişiyi engeller.
Dikkatli olun.
Sevgiler.
Not: Ban yiyecek bir şey yapmadığımı düşünüyorum ama ban yersem de sorun değil. Önemli olan artık insanların midesini bulandıran bu gibi durumların yeni mağduriyetlere yol açmasını istemiyorum. Şahsen durumum iyi ancak ülkenin ekonomisi kötü. Herkesin helâl kazancı değerli ve bu helâl kazançların ziyan olmasını az da olsa engellemeyi ban yemeye tercih ediyorum.