Selamlar.
Kamu borçları farklı hocam, benim demek istediğim örneğin x bir şirkete borcunuz var ( kamu değil özel şirket ) bu şirket sizi mahkemeye veya icra - hacize verdi borcu ödemediğiniz için bunun şirket yöneticileri için sorumluluğunu öğrenmek istiyorum vergi cezaları veya kamu borçları hakkında bilgim var ancak özel şirketler için durum nedir bu konuda bilgim yok ne yazık ki.
Teşekkürler.
3 yıl evel Benim önceden iş yaptıgım firmalara borcum vardı 250.000₺ üzerinde borç. Kimisi anlayışla karşıladı önceden iş yaptıgımız için icraya vermedi olunca ödersin dedi, kimiside fırsatçılık yapıp icraya verdi.
Kendimi toparladım beni icraya vermeyenlerin borçlarını kapadım hepsini. İcraya verenlerin haciz bırakanlarında keyfi olarak ödemedim 3 yıldır mahlemeliğiz. Avukata vekalet verdim yerime takip ediyor davaları ve duruşmalara katılıyor.
Bir çogundan beraat aldım çek senet olmadıgı için sadece fatura tutarı ödenmedi diye. Ama hapislik bir durum yaşamadım. Şimdi bana ulasıyorlar icrayı kaldıralım davayı iptal edelim borcu öde lütfen diye.
Ödeyeceğim ama bi 3 yıl daha sürünmelerini istiyorum.. Beraber iş yaparken sayemde çok byük paralar kazandılar benim işim ters gidince icraya vermek omurgasızlıktır..