Arkadaşlar burada ankette en çok oy çıkması üzerine gittim huawei d16 16gb 512 ssd aldım.
Ben ettim siz etmeyin. Vatan bilgisayardan gidip teslim aldım.
Geldim ön yükleme yapılmış windows geliyor kurulumu tamamladım ve nur topu gibi bir sorunum oldu. Sağ click görsel çalışmaz, kişileştir çalışmaz.
(ms:setting
ersonalization-background) vb. hata Belki windows update'dir sorun zannettim. Update girmiyor açılıp kapanıyor pencere. Dedim yarın bakarım...
Bugün ön yükleme yapılmış windows belki sorunludur. Sıfırlama yapayım dedim. Denetim masasından sıfırlamaya giremedim.
Neyse dedim. Dur F8 ile açayım oradan yapayım. tekrar tüm dosyaları kaldır ve kurulum yap diye temiz windows yükleyim dedim ve yükledim. (Bu arada çok yavaş yüklendi. Benim emektar 6-7 yıllık toshiba daha hızlı yüklüyor)
Hiç bir şey farketmedi. Kendi bir system update yazılımı var tüm driverlar falan güncel görünüyor.
Kendi sitesinde ve hepsiburada vb. sitelerde arkadan aydınlatmalı klavye var diyorlar hikaye.... F3 ile açıyorsunuz... Sadece f1..f12 aydınlanıyor diğerleri simsiyah.
Ekran görüntü kalitesi fena değil. Ama ekran kasa ve klavye kasa afedersiniz ama kağıt gibi plastik 1 seneyi çıkaracağını zannetmiyorum.
Klavye tamamen berbat... plastikden kalitesizlik akıyor. Benim gibi daha önce toshiba quasmo, satelitte pro falan kullandıysanız acer'dan, casper'dan hallice öyle söyleyim.
En garip şeyi söyleyim kitap gibi incecik yapmışlar (O kağıt gibi plastikden daha kalın olmaz zaten) buna rağmen klavye tuşlarına basınca bildiğiniz gömülüyor tuşlar o boşluğu bu incelikte nasıl buldunuz arkadaş. Bildiğin gömülüyor tuşlara basarken.
En kötü tarafı iade kısmı olmuyor. Çünkü internetten almadım vatan bilgisayardan gittim aldım. Yarın pazar-pazar gidip vatandaki elemanlara soracağım. En azından windows sorununu hallederlerse en azından kullanabiliriz.
Ama ben emektar toshiba ile devam edip bunu eşime vermeyi düşünüyorum. Ben sinirlenince üzülmeyim diye ay bak incecik.. görüntü güzel deyip duruyor. Al hayrını gör dedim bende.
Buradakileri denedim bu arada. Usb'den windows hariç içinde gelen windows dururken kaçak windows'mu yükleyeceğim.