Yardım çalışamıyacak zor durumda olan insanlara verilir yada hayatını idame edemiyecek olana bunlardan bazıları; Çalışamıyacak kadar özrülü durumda olanlar, hastalık tedavisi olanlar, geliri olmayan yaşlılar, pskiyatrik rahatsızlığı olanlar(ağır) diğer yardımların hiçbir geçerliliği yoktur eğitim, iş ve imkanı sağlamak yöneticilerin görevidir. Herkes bedava emeklilik, devlet yardımı peşinde koşarsa kim çalışacak bu ülkede. Tepeden tırnağa herşey yanlış işliyor yardım işsize değil gerçekten çalışamıyacak insalara verilir işsiz olanlarada istihdam yaratılır. Umarım güzel günler görürüz ülkemizde.
Adamlar senden benden diri hocam katır gibiler. Taşı sıksalar suyunu çıkarırlar ama resmi kayıtlarda adamların üzerinde bir şey görünmüyor. Şikayette edildi hatta kaymakamın biri bunlara vermeyi reddetti ama sonra adamın görev yeri değişti. Aynı düzen devam ediyor. Bulunduğum yerde istihdam sağlanıyor ama gereksiz bir istihdam. Köylülerin dışında kimsenin olmadığı yerde 40 kişilik okula güvenlik alınıyor. Bu okulda 4 kişi hademelik yapıyor. Başvurulan çoğu işe eşi de belediye de çalışan kadınlar alınıyor. Önceliğin ailesinde çalışmayanların olması gerektiğini de söylüyoruz ama dinleyen kim. Herkes dünyalık olmuş. Bu paraların hepsinde herkesin hakkı var. İnanmayanlar olabilir ama bunların hepsinin hesabı ahirette sorulacak. Dünyada ne kadar yersek kardır düşüncesindeler.