Türkiye sosyal bir devlettir. Yardıma muhtaç olan herkes en yakın belediye,kaymakamlık veya valiliğe giderek yardım talebinde bulunabilir. Keşke olmasa ama her yerde yardıma muhtaç insanlar var olacak da. Konyanın en ücra köylerinden birindeyim. Buraya kimlere ne yardımlar geldiğini görseniz bu devlet iyi ayak da duruyor dersiniz. 200 küçükbaşı olan da kömür, yiyecek yardımı alıyor. Aylık bilinçli olarak inşaatlarda sigortasız 250-275 TL günlük yevmiye ile çalışan, 3 katlı evi olan da yardım alıyor. Şimdi çıkar biri bunlar yandaş falandır der . Baştan söyleyeyim bu dediklerimin çoğu muhalif.
Yardım çalışamıyacak zor durumda olan insanlara verilir yada hayatını idame edemiyecek olana bunlardan bazıları; Çalışamıyacak kadar özrülü durumda olanlar, hastalık tedavisi olanlar, geliri olmayan yaşlılar, pskiyatrik rahatsızlığı olanlar(ağır) diğer yardımların hiçbir geçerliliği yoktur eğitim, iş ve imkanı sağlamak yöneticilerin görevidir. Herkes bedava emeklilik, devlet yardımı peşinde koşarsa kim çalışacak bu ülkede. Tepeden tırnağa herşey yanlış işliyor yardım işsize değil gerçekten çalışamıyacak insalara verilir işsiz olanlarada istihdam yaratılır. Umarım güzel günler görürüz ülkemizde.