Arkadaşlar ben bir dershaneye yazıldım derslerim fena değil isim vermeyeceğim fakat Ankara'da olan bir dershane.
Dershaneye girdiğiniz vakit iyi hoş fakat işler bir hafta sonra değişiyor.
Seviye Belirleme Sınavında en yüksek başarı düzeyine girdim ve en iyi sınıfa girdim.
3 sınıf var neyse iyi hoş kitaplar verildi sonra Fizik hocası geldi ve ek kaynak istedi hem tyt hem ayt toplam fiyatı 150 TL konu anlatımı sonra Kimya cı geldi ne hikmetse o da aynı yayın evinden aynı konu anlatım kitabının kimyasını istedi hem ayt hem tyt 150 tl oda
neyse almadım ben tabi dedim ki hani dershanenin kaynağı var mecbur ona bağlı kalacak fakat kalmadı TYT diye gözüken derste alakasız AYT konusu anlatmaya başladı neyse ben bi alt sınıfa aldırdım kendimi belki seviyeden dolayıdır diye yine orası aynı şekilde devam etti.
Müdüre indim çözeriz v.s dedi neyse çözülmedi ve ben bugün ayrılmaya gideceğim başka bir dershaneye geçeceğim sorum şu
Hayatınızda hiç MAT 1 , MAT 2 , FİZ 1 , FİZ 2 KİMYA 1 , KİMYA 2 aynı anda işleyen bir dershane gördünüz mü?
TYT bitirilmeden AYT konuları işleyen ve bunu ilk haftadan başlatan bir dershane nedir?
Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu acaba aranızda?
Hoca işini biliyorsa tabii ki de yapılabilir. TYT ve AYT farklı kulvarlardır. Bazı konular olmadan AYT zor gelir ancak TYT temel biraz varsa AYT konulara başlanabilir. Kimya için örnek verecek olursam Organik Kimya ile başlamıştı ve bu AYT konusuydu zamanında ama çok da güzel oldu ilk zamanda başlanması. Fizik için hocam Optik ile başlamıştı ve bu da AYT konusu idi. Diğer konularda da yanlış hatırlamıyorsam Trigonometri ile başlanmıştı. Yani hocalar işini bilen kişilerse bazı konulara AYT'ten başlamak daha iyi olacaktır. Çünkü AYT'de ne kadar çok soru çözersen o kadar iyi ama TYT çalışarak çok iyi yapılabilecek bir şey değil, zekaya bağlı biraz benim görüşüm

Ben de AYT'ciyim yanlış anlaşılmasın, TYT ne kadar çalışsam da olmadı maalesef. Bunları 1 yıl 12. Sınıf ve 2 yıl da mezuna kalma tecrübesi ile söylüyorum.
Sözün özü hocaların işi biliyorsa AYT'den başlamak veya ikisi birlikte götürmek daha mantıklı bazı konularda.