Merhaba;
11 Yaşında ilk okuldan mezun olduktan sonra maddi zorluklar ve birazda ortamımdan dolayı okulu bıraktım. O zamanki aklım çalışmam gerektiği ve aileme bakmam gerektiğini düşünüyordu ( belki haklıydım hatırlamıyorum )
12 Yaşlarımda ütü paket işine girdim ve 5 yıl bu işi yaptım. Sonra bilgisayar ile tanıştım ( internet cafede ) herkes oyun oynarken ben web tasarıma merak saldım. 1 yıl Sonra web tasarımdan ilk paramı kazandım. Sonra Ütü paket işini bıraktım ve web tasarım için dükkan dükkan gezdim. 1,5 yıl sonra internet cafeyi satın aldık. Askere giderken cafeyi devir ettim ve döndüğümde yeniden dükkan dükkan gezdim yeniden web tasarım, kartvizit, broşür yaptım. Şimdi üzerinden 15 sene geçti ve hala elhamdülillah para kazanıyorum. Evlendim ( Kimseden kuruş destek almadan ), Ev ve Arabamı aldım. Çok şükür bir öğretmen, Polis , Kısaca bir maaşının iki katına yakın para kazanıyorum. Bence Yurtdışına gitmeyi hayal ettiğin kadar daha gerçekçi planlar yapmalısın. Yurtdışına çıktığınızda "hoşgeldin buyurun aylık 15 bin dolar maaşınız, Buda eviniz, Arabanızıda garaja çektik" demiyecekler.
iyi forumlar.