KARAA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar

yurtdışına yüklü ihracat yapmak istiyorum. birinci ve en önemli aşama ise ürünleri alacak müşteri bulabilmek. araştırmalara göre iki yöntem bulabildim sadece
birinci yöntem alibaba,go4worldbusiness gibi b2b ( işletmeden işletmeye toptan ) sitelerde ürünleri yayınlamak.
ikinci yöntem ise ilkel ve işlevsiz olarak değerlendirdiğim firmalara mail atarak ürünleri tanıtmak.
ingilizce bilmediğim için ise direk firmaları arayıp sesli iletişime geçemiyorum.

sormak istediklerim ise şunlar ;
- aramızda ihracat yapan var mı ?
- müşteri bulabilmek için başka hangi yollar denenebilir ? ( en önemlisi )
- lojistik işi en kolay nasıl çözülür ve uluslararası güvenilir dediğiniz lojistik firması var mı ?

fikirlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum.
İlkel yöntem dediğiniz yöntem üzerinden şuan Türkiye'nin %60 i ihracat yapıyor evet siz Alibaba üzerinde Polonya çin ile yarışmaya devam edin ya da ilkel yöntemle önce ilgilenin. Sizden ürün alacak müşteri de ingilizce olarak telefon edecektir ya da sizden telefon bekleyecektir. Kimse sesini duymadığı resmini görmediği kimseden fiziki bir ürün almaz. En basiti wp profil fotosu yok bile iskilleniyoruz.
Lojistik kısmında da alıcılar genelde lojistiği ayarlar. nasıl ödeme alacaksınız cif exwork LC evrak mukabili vesayit hangisiyle? Bence siz temelden bir ihracat kursuna yazılın sonra dil öğrenin biraz.
Not:13 Avrupa ülkesine ihracat yapıyorum. B2B sisteme para yedirmem. Ne satacaksam satayım bunun Expo fuari Türkiye'de oluyor. Ona katilirim. Bilgi alırım. Hedef pazar uzerinde ki en büyük firmalara mail atarım. Emin ol sadece Türkiye'de maile dönmüyorlar. Basit bir şekilde kendini işini ve profesyonel şekilde kataloğunu iletirsen Avrupa ülkelerinin tamamında geri dönüş alacaksın.