erkancan_87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Otoparkçi ucreti 7 tl den 10 tl ye cikardi. Abi senin bir maliyetin yok aen niye zam yaptın dedim. Ben de ev gecindiriyorum, cocuk okutuyorum hocam dedi. Adam haklı. Herseyin fiyatlari 2-3 katina cikarken kiralar da tabi ki katlanacak. Suc ne ev sahibinde, ne marketcıde, ne toptancıda ne de ureticide. Ekonomiyi devlet politikasi belirler. Yıllardır bir damadın pesinden sürdükleri ulke ekonomisi. Adam her ağzını açtığında ekonomi şahlaniyor diyordu. Ulkenin yarisi da alkışlıyordu. Simdi o zaman kimse aglamasin. Hani nerde o damat? Madem dogruydu, o zama neden piyasadan kayboldu? Peki o yillarin hesabini kim verecek?
Aynen öyle, her ev sahibi hayır amacıyla evini ucuza kiraya vermek zorunda değil. Nasıl ki şirketler kurulurken ilk amaç kar etmek ise, ev almanın amacı da yatırım yapmak yani kar elde etmektir.

Ayrıca her ev sahibi zengin falan da değil. Çok kişi tanıyorum tüm birikimini eve yatırmış ve hayatını bu kirayla idame ettirmeye çalışıyor.

Markette, pazarda, ulaşımda her yerde fiyatlar 2 katına çıkarken ev sahibi neden %10 zam yapsın? Ev sahibi taş mı yiyecek, elbette o da hayatını geçindirebilmek için zam isteyecek. Bunda hiçbir yanlış yok bence de.

Sorunun kök nedeni kesinlikle ev sahibi değil.