Merhaba, ingilizce öğretmenliği için hazırlanıyorum. Dilci arkadaşlar var ise bana yardımcı olabilir mi? Nasıl çalışacağım veya nelere dikkat edeceğimi cevap olarak yazarsanız harika olur. İmgilİce temelim lisede çat pat gördüklerim başkada yok. Neyi tavsiye edersiniz? Motivasyonumu düşürmeden yorum yapmanızı isteyeceğim, sevgiler..
Aşağıda bir kaç tavsiyede bulunacağım ama eğer İngilizce seviyen çok düşükse kesinlike bir kurs yada özel ders almanı tavsiye ederim. Ama yok kendi başıma yetecek kadar İngilizce ile uğraşmayı seviyorum ve motivasyonuma güveniyorum diyorsan tavsiyelerimin faydası olur umarım.
YDS'ye hazırlanacaksan sadece kelime bilmen yetmez. İlk önce Gramer temelini halletmelisin. Zira cümle boşluk doldurma, anlam bozan cümle, cloze testler, çeviri soruları gibi soruları kelime bilsen bile gramerin eksikse çözmen zor olur. Aşağıda ihtiyacın olan kitap ve yayınevlerini elimden geldiğince paylaşmaya çalıştım. Umarım yardımım dokunur.
İlk olarak Cesur Öztürk'ün Fundementals of Academic English kitabına başlamalısın. Bu kitaba çalışırken bir yandan da aynı yazarın Essantial Academic Vocabulary kitabıyla kelime dağarcığını ilerletebilirsin.
Gramer işini tamamen hallettiğini düşünüyorsan DİLKO, YDS Publishging gibi yayınevlerinin gramer testlerini çözebilirsin. Her yanlışıdan bu neden yanlış diye dönüp bakabilirsin yada çevrende sorabileceğin birileri olmalı. Bunun için çözümlü gramer sorularından başlarsan senin için daha iyi olur. Yayınevlerinin çoğu artık karekodlu çözümlere geçti. Hangilerinde var hangilerinde yok o kadar bilmiyorum ama araştırırsan bişeyler çıkar mutlaka. Tüm bunları yaparken her zaman kelime testleri çözmeye özen göster.
Gramer ve kelime seviyen artık belli bir yere geldikten sonra bu kez YDS'de soru tiplerinin bulunduğu Soru bankalarından çözmeni tavsiye ederim. Örneğin PAragraf soru bankası, Cloze test soru bankası ...gibi. Hepsinin tek tek kitabı olacağı gibi her tür soru tiplerinin bulunduğu tek kitaplar da var piyasada. Bu konuda öncü yaynevleri DİLKO, YDS publishing gibi yayın evleridir.
Yine kelime testlerine devam...
Paragraf soruları genellikle daha çok gayret isteyen sorulardır ama bunlardan ne kadar çok çözersen o kadar çok iyi olur senin için. Bu konuda bu alana girenlerin %80 nin çözdüğü yada adını duyduğu Reader At Work 1-2 kitaplarını tavsiye ederim. Çok eski kitaplardır.Araştırısan PDFsini bile hemen bulursun nette. Bu aşamaya geldiğinde günde en az 4 5 paragraf çözmeni tavsiye ederim.Sana çok şey katacaktır.
Yavaş yavaş denemeler çözmeye başlayabilirsin. Ama öyle tam deneme değil de böyle 20 25 soruluk her soru tipinden 1-2 tane olan denemeler var onlardan çözebilirsin. Ardından tam denemelere geçebilirsin.
Allah yolunu açık etsin.