Israrla parasını kaybetmek istemediğini yazmışsınız.
paranın değeri enflasyon karşısında kayboluyor.
Yani 15 yatırıp 15+ almak istemesi mantıklı değil işte, ısrarla yazmışsınız ama sizin sorunuzun istediğiniz şekildeki cevabı parayı faize yatırsın oluyor.
yok gerçek cevap arıyorsan da altın döviz demiş insanlar.
vade ve risk algısına göre başka şekilde de cvaplandırılabilir soru ama prensip olarak karşı tarafın bilgi düzeyine göre belli bir biçimin dışındaki kişilere eğitim ve danışmanlık vermiyoru tavsiye hiç vermiyorum.
teknik olarak açıklamak istedim sadece.
Bu arada altın her zaman kazandırmaz.
döviz ve altın en iyi yatırım araçları değildir.
faiz yatırım aracı hiç değildir.
mutluluklar dilerim

mrkarasabit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maalesef riske girmeyeceği bir yöntem arıyor. sonuçta her ihtimale karşı altının düşme şansı var. o parayı allah korusun aciliyetten çekmek zorunda kaldığında değer kaybettiği zaman çekerse zarar etmiş olur

parayı sonuçta bir yere bağlamak istemiyor, bir işletme veya bir yatırım yapmak istemiyor. parayı garanti olarak saklayıp, ayriyetten ne gelirse kârdır diye düşünüyor. yatacağına üç kuruş da olsa para gelsin diyor.

kişi için önemli olan tl olarak parayı 15 koyduğunda 15'i eksiksiz alabilmesi. dövizden dolayı ₺'nin değer kaybetmesi onun parasını eksik aldığı anlamına gelmiyor maalesef. o yüzden 1₺ varsa çektiğinde de 1₺'si olsun istiyor, ha fazla ha aynı. tek derdi eksik olmaması.

Maalesef riske girmek istemiyor :/ en azından 15 koyduğunu 15 alacak yine.

sanmıyorum hocam, ₺'nin değer kaybetmesi faizde kaybettiğiniz anlamına gelmiyor bence. şahsi fikrim yani bilgim yok ama mantıken 15 koyduğunu 15 alıyorsun. daha sonra değeri arttığı zaman sonuçta para eksilmemiş oluyor. amaç parayı çevirmek yükseltmek değil, olduğu gibi geri almak eksiksiz.