Omur34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu nasıl bir yönlendirme şekli? Psikiyatriye görünmek nasıl bir sorunla çıkabilir karşınıza? İnsanlar sadece delirmek üzere olduğunda mı gidiyor zannediyorsunuz?

Geleceğe yönelik zaman zaman hepimizin karamsar olduğu zamanlar olabiliyor. Yeteneklerimizi farkedemeyebiliyoruz. Boşvermişlik, tükenmişlik vs.

Soyut yada somut ilk olarak sana negatif hissettiren şeyleri hayatından çıkarmakla başla. Bu durum uzun sürmeye başladığında bir psikologdan yardım alabilirsin. Yalnız olmadığını bil ama uzun sürmesi veya bu süreci iyi yönetemediğin her dakikanın senin hayatından gittiğini bil.
Hocam emin olun bazı noktalarda problem olabiliyor. Ergenlik dönemimde bende bir kaç kez gitmek durumunda kaldım psikiyatriye, faydası oluyor mu, elbette. Lakin karşıma çıktı mı derseniz sonraki süreçte, çıktı. İş görüşmelerinde bazı şirketler alım öncesi bir takım formlar doldurmanızı istiyor, bunlar arasında bir kaç kez antidepresan kullanımını sorduklarını gördüm ve güncel değil, geçmiş dönemde kullansanız dahi direkt olarak işe alınmama sebebi olarak görülüyor. Tabi ki yüzüne bu şekilde dile getiremiyorlar, en nihayetinde bu sebeple almama hakları yok. Psikiyatristler küçük, büyük, gerekli, gereksiz ayırt etmeden her durumda ilaç tedavisine başlıyorlar, ilaçsız çözülebilecek bir durum ise antidepresan kullanımı son basamak olmalı. Ama bu noktada psikiyatristlerin yaklaşımı çoğunlukla aynı değil, bunda hastaya ayrılabilen sürenin bir kaç dakikadan ibaret oluşu da etkili tabi.