155 ülkeden değerliymiş

Araştırmıyormuşuz. Aynen kardeşim bu mesajı yazarken araştırma durumunda olduğu gibi sanırım. Tarım ve sağlıkta ilk10daymışız. Birinci sınıf ülkeymişiz. Gerçekten ilginç kafalar var. Tarımda önde olan ülkede 50-60 yaşındaki insanlar 2tlye domates almak için sıraya giriyorlardı ghasghdhgashdghsadjgsajdashdhgashgdas. Sağlıkta ilk 10dayız da randevu alabilsek bi de ilk 5 olacağız sanırım. Biri de demiş yürüyün gidin beğenmiyorsanız, zaten okumuş, kendini geliştirmiş insanların çoğu gidiyor, sende burada 1lt yağ almak için sabaha kadar çalış

)))
Konu gayet komik. Bir millet kendi eliyle nasıl kendi sonunu hazırlar güle güle izleyin işte. Bir kg et için bir gün çalışıyorsanız gülün. Asgari ücretin 1.5 katı alıp, kendini toplumun üstünde gören zavallılar her şeyin iyi gittiğini söyleyip duruyor çünkü cebine giren parayı matah bişi sanıyor.
Aslında bir çok konuda geri kaldığımız tartışılmaz, eğitim, tarım, hukuk, ekonomi gibi ama sağlık sistemi konusunda emin olun Avrupa'nın bir çok ülkesinden ve Amerika'dan kat kat iyi durumdayız. Örneğin şu an Almanya'da sizi kabul edecek bir aile hekimi bulmanız bile çok zor. Bir MR randevusu için en az 3 ay sıra bekliyorsunuz. Randevunuz olduğu halde aile hekiminde saatlerce sıra bekliyorsunuz. İzmir, İstanbul gibi şehirlerde mutlaka sıra almak sorun olabilir ama bu emin olun tüm Türkiye'de öyle değil.