wolkam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Arkadaşlar;

Bir arkadaşımın evine poşet içerisinde; domuz kulağına benzer bir kulak ile birlikte kedi yada köpek kuyruğu ile birlikte aşağıda gördüğünüz kağıt bırakılmış. Büyü v.b şeylere inanmasakta içeriğini merak ettik. Bu konuda yardımcı olacak kimse var mı ?

Arapçayı az çok bilen bir kaç arkadaş bunun arapça olmadığını benzer bir dilde yazıldığı söylüyor. Bir çok resimli çeviri programı ile denedim ama tespit edemedik.

Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Hocam,

Bildiğim kadarıyla büyüler İbranice alfabesiyle yada Ebced diye tabir edilen bir sistem ile yapılıyor.
Ebced hesabı diye tabir edilen durum ise Geleneksel Arap Alfabesinden türetilmiş fakat harflerin sayısal değerleriyle şifreleme yapılmış hiyeroglifler den oluşturulur.
Büyüye inanır ya da inanmazsınız bu kişiye göre değişebilir. Fakat islam dini büyüyü doğrular. Peygamber efendimize bile büyü yapıldığı sahih kaynaklar tarafından bildirilir. Ayrıca nas ve felak suresi büyüye, nazara ve cinlerin şerrine karşı koruyucu kalkan olarak indirildiği islam alimleri tarafından bildirilmektedir.

Ayrıca büyüyü İslam, Hristiyanlık, Musevilik, Şamanizim, Hinduizm, Paganizm, Kenani Dini, Tengricilik, Eski Mısır ve Antik Yunan Dini ve eski kadim inanışlar da varlığını kabul eder. Neredeyse büyülerde birbirine yakın stratejiler gözlemlenir.
Metafizik bilim dalı mı yoksa felsefemi soruları hala tartışılmaya devam ediyor. Metafizik ilmi tarihin en eski çağlarına hatta bilim ötesi çağlara kadar dayanmaktadır.

Özellikle MOSSAD ve KGB tarafından cinlerin kullanıldığı haberleri sıkça duymuşsunuzdur. Doğru olup olmadığına siz karar vermeniz gerekiyor. Bu konunun yorumunu sizlere bırakıyorum.

Ayrıca, tarihte birçok kuşatmalarını Tapınak Şovalyeleri Hz. Süleyman'ın büyü sandığını bulma motivasyonuyla yaptığı konusunu mutlaka duymuşsunuzdur.
Masonik faaliyetlerde de birçok Âyin'sel kurgular yapıldığı ve Şaman kültürüne benzeyen birçok ritüeller yapıldığı da artık günümüzde saklanma gereksinimi duyulmuyor.

Hatta birçok zengin ve önemli konumlarda bulunan aile mensubu kişiler farkı farklı tarikatlarda metafizik faaliyetlerde çeşitli sebeplerle bulunduğuna dair görüntüler dünya basınına da sızmış durumda. Bazıları gerçekten inandığı ve oradaki fikriyatları ideoloji haline getirdiği bazıları ise kazan kazan mantığından faydalanmak için o tarikatlar da yer almaya devam ediyor.

Görsel 1

Görsel 2

İbranice Örneği

İşin özü inanıp inanmamak size kalmış bir durum fakat büyü vardır.
Büyü nasıl yapılır bilmem, arapçadan anlamam fakat bu şekilde metafizik durumları incelemek, araştırmak hep ilgimi çekmiştir.

Fakat bildiğim kadarıyla Kuyruk, Domuz Yağı, Kurt Kafa Tası vb gibi ritüeller büyü faaliyetlerinde kullanılır.
Ayrıca Peygamber efendimiz "Büyü yapan da yaptıran da cennete giremez" diye buyurur.

Büyü yapma konusunda her hangi bir bilgi araştırmadım. Fakat araştırdığım kadarıyla büyü bozma ritüeli arasında ( İslam dinine göre )

Yazılı olan metni (büyü diye düşündüğünüz içeriği) 3 gün sirkeli suyun içinde bir kavanoz da bekletip akabinde akarsuya atmak ( Akarsu'dan kasıt DENİZ'de olabilir.)

Kendi yorumuma gelecek olursak;
Metafizik konusunu detaylara girmeden üstün körü araştırmak yoğun olmadığın günleri hobi gibi değerlendirmekten öteye gitmemeli. Aksi taktir de insanın psikolojisine etki edecektir.

Büyü konusuna gelecek olursak geçmişte belki de önemli düzeyde metafizik ilmine sahip olabilecek bilgi birikime sahip çeşitli tılsımlarla insanlara zarar verebilecek donanıma sahip kişiler olmuştur. Fakat bu zaman da o bilgi ve tecrübe de kişilerin kaldığını düşünmüyorum. Olsa olsa geçmişten silsile yöntemiyle yada sağdan soldan buldukları çeşitli büyü kitaplarıyla kendince bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Ne kadar zarar verebilirler. Allah bilir. Allah istemezse hiç bir güç sana zarar veremez.

Umarım yazdıklarım ufakta olsa bir işine yaramıştır.

Hayırlı günler