mfcnsz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Video'da ilk işe girdiği dönemde enflasyonun aylık %10, yıllık %120 olduğunu bahsediyor. Bu koşullar mı daha iyi?

Daha sonrasında 2001 krizine girdiklerini anlatıyor. 2001 krizinin ne olduğunu biliyor musunuz? "Türkiye 2001 yılında yüzde 5,7 küçülürken, enflasyon oranı yüzde 88'i aştı. Ülke, krizin ilerleyen dönemlerinde "sabit döviz kur" sistemini terk ederek, "dalgalı kur rejimi"ne geçti. Kriz öncesi, dönemin parasıyla 623 bin lira olan dolar, 1 milyon 225 bin liraya tırmandı."

Bir şirket sahibi olarak, dediğiniz her şeyi zaten biliyorum. Çok ciddi bir masraf oluşturuyor, özellikle. Fakat o koşullar ile şimdikini karşılaştırırsanız kim daha şanslı?
Toplumsal olarak da bozulma olmadı mı?
O zamanlar liyakat ve alın teri önemliydi peki ya şimdi? Basit bir güvenlik görevlisi olabilmek için yüzlerce kişi başvuru yapıyor ve her birerinin elinde referans kağıtları oluyor.
O zamanlar teknoloji daha yeni yeni gelişiyordu şimdi ise zirvesini yapıyor ama durmuyor.
Şu an pek çok genç düzgün bir sisteme sahip değil ve birçoğumuzun bilgisayarları 2012 civarı yıllardan kalma.
Şu an o tarz bir şirketi kurmaya çalışsaydın maliyetlerin katlanırdı çünkü teknoloji gelişti, rekabet arttı.
Fakat o zamanlar durum bu kadar ilerlememişti yani yine de bir umudun vardı.
Şimdi basit bir T-Shirt üretim yeri açmayı düşündüğünde bile maliyetler xx.xxx tutarında oluyor ve rekabet fazla.
Benim anlatmaya çalıştığım;
Teknolojinin daha az gelişmiş olması, insanın buna ayak uydurabilmesinin mümkün olması ve rekabetin daha az olmasından kaynaklanıyor.