Kendi becerisizliklerini örtmek için size fırsatçılar diye saçma hayali düşmanlar uyduruyorlar.
Siz de yeterince ekonomi takip etmediğiniz için bu saçmalığın peşine kapılıyorsunuz.
O yumurtalar milletin bahçelerindeki tavuklardan deiğil tavuk çiftliklerinden geliyor.
Türkiye'deki hayvan yemlerinin hammaddelerinin yarısı ithaldir. Ve tavuk çiftliğinin yemden sonraki diğer büyük gider kalemi elektriktir.
Yani evet tavuk ve yumurta da dolara endeksli kardeşim.
O ithal yemle beslemediğinde tavuk başına yumurta verimi düşer.
Domates aldığında bile tohum dolarla, gübre dolarla, zirai ilaç dolarla, su pompası için enerji dolarla, traktör için mazot dolarla...
Ülkede devletin açıkladığı rakamlara göre üretici enflasyonu %40, tüketici enflasyın %15...
Yani üretici enflasyonu arttığı sürece bu artış tüketici fiyatlarına her hafta her ay aynen yansıyacak.
Ve maalesef üretici enflasyonunu takip etmeyen, tavuk üretilirken ithal kaynak kullanıldığını görmezden gelenler hayali fırsatçıları suçlayıp duracak.
Yorumunuz ve açıklamanız için teşekkürler, hayvan yeminin ithalliği, su pompası, enerji, zirai ilaç kısmındaki dolarla alımın tabi ki bilincindeyim uzun vadeli bir artıştan bahsetmiş olsam böyle yorumu yazmazdım bile. Ben burada sadece şöyle bir durumu merak edercesine yazdım Dolar Sabit 8 iken iş verenin ona göre geliri gideri olsun dediğimi az çok anladınız umuyorum, fakat bu denli kısa sürede cidden iş verenden ziyade yönetende mi suç yani:
Tavuk 24.90 iken de dolar 8
Tavuk 34.90 iken de dolar 8 ben bu konudaki fırsatçılıktan söz etmek istemiştim ben burada insanların aç gözlülüğü diyorum saygılar...